Yaz ortasında çıntar şaşırtıyor

Ege Bölgesi’nde genellikle kış aylarında doğal ortamda yetişen çıntar, Haziran ayında yeniden dağlarda çıkınca köylüler toplamaya başladı. Kış ürünü olan çıntarın yaz ortasında çıkması büyük şaşkınlık...

Yaz ortasında çıntar şaşırtıyor

Ege Bölgesi’nde genellikle kış aylarında doğal ortamda yetişen çıntar, Haziran ayında yeniden dağlarda çıkınca köylüler toplamaya başladı. Kış ürünü olan çıntarın yaz ortasında çıkması büyük şaşkınlık yaratıyor.

Menteşe ve köylerinde genellikle Yılanlı Eklin Yaylasında havaların serin ve yağışlı geçmesi nedeniyle Haziran ayında dağlarda çıntar çıkmaya başlayınca köylülerin en önemli geçim kaynaklarından biri olan mantar toplayarak pazarda satmaya başladı.

Bugün Haziran ayının tam ortası yani havaların iyice ısınmaya başlamasına rağmen Muğla’nın yükseklerinde serin ve yağışlı olması nedeniyle çıkan mantarları toplayan köylüler bu mantarları bu işin ticaretini yapan Sedat Ünveren ve Fatma Dural tarafından toplanarak Datça pazarında tüketicilere satıldı.

Mantar işiyle uğraşan Sedat Ünveren, “Yıllardır bu işi yaparım ilk defa Haziran ayında mantar çıktığına şahit oldum Muğla’nın yüksek yörelerinde çıkan bu mantar köylüler tarafından getirilerek bana sattılar ben de yaklaşık 400 kilo mantarı alarak Datça pazarına getirdim gören herkes ilk önce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kilosu 10 TL’den satılan 400 kilo mantar öğleden sonra tamamen bitti.”dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.