Yaz mevsiminde gribe yakalanabilirsiniz

Bahar aylarının serin ve yağışlı havaları yerine yaz güneşi ve sıcaklara bırakırken uzmanlar vatandaşları sıcakların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine karşı uyarıyor. Özellikle yaz mevsiminde çocuk ve yaşlıların...

Yaz mevsiminde gribe yakalanabilirsiniz

Bahar aylarının serin ve yağışlı havaları yerine yaz güneşi ve sıcaklara bırakırken uzmanlar vatandaşları sıcakların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine karşı uyarıyor. Özellikle yaz mevsiminde çocuk ve yaşlıların daha dikkatli davranmaları gerekiyor.  Eğer iş gereği de sıcakta çalışmak zorunda iseniz mutlaka önleminizi alın.  Grip olabilirsiniz. Muğla Devlet Hastanesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Yardımcı Doçent Murat Şahan yaz gribini hakkında önemli bilgiler verdi.

Şahan; “Yaz sıcakları nezle ve gribe yol açabilir. Üst solunum yolları yazın kapınızı çalabilir. Su tüketimini arttırın. Hava şartlarına uygun giyinin. Islak mayo ve bikini ile durmayın.  Rüzgarda ve klimada durmamaya özen gösterin. Soğuk gıda ve içecekleri anında tüketmeyin.  Özellikle klimanın sık sık açılıp kapanması size zarar verir. Odalar havalandırılırken mutlaka dikkat edilmesi gerekir eğer kişi evde ise.  24 saat su için. Beslenmenize özen gösterin. Çok baharatlı yiyecekler ve içeceklerden uzak durun. Meyve sebze çok tüketmeye çalışın ve hafif yiyecekler tercih edin.  Az ve sık beslenin. Spor yapın ama ağır sporlar yapmayın. “Dedi.

Şahan ayrıca; “Çocuklarda yaz nezlesine sık rastlıyoruz. Ben çocukların yazın aşırı sıcaklarda mutlaka bol su içmeleri konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Terledikleri zaman ise mutlaka terli durmamalarına özen gösterin ve dondurma yedikleri zaman suyu ihmal etmeyin.”diye ekledi.

HABER: Şafak Turgut

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.