Yaz Bilim Kampı gerçekleştirildi

MUBEM Doğa Okulu Yaz Bilim Kampı; dünyada kabul gören dokunma, hissetme, keşfetme, sorgulama temelli etkinlikleri merkeze koyan, yeniden yapılanan bilim eğitimini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflen bir anlayışla, 9-13 Haziran ...

Yaz Bilim Kampı gerçekleştirildi

MUBEM Doğa Okulu Yaz Bilim Kampı; dünyada kabul gören dokunma, hissetme, keşfetme, sorgulama temelli etkinlikleri merkeze koyan, yeniden yapılanan bilim eğitimini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflen bir anlayışla, 9-13 Haziran  tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (MUBEM) tarafından gerçekleştirildi.

MUBEM Merkez Müdürü Doç. Dr. Ayşe Oğuz Ünver’in koordinatörlüğünde gerçekleşen bu yılki Yaz Bilim Kampı’na, doğa bilimlerinin çeşitli alanlarına; fiziğe, kimyaya, biyolojiye, çevre bilimlerine ve gökbilime ilgi duyan ve bilimsel araştırma sürecine katılmaya istekli, 11 ila 14 yaşlarında toplam 28 ortaokul öğrencisi katıldı.

Bilim kampı bu yıl dramadan bilim tarihine, gökyüzü gözleminden sanata, doğa bilimlerinden felsefeye pek çok alanda uzman 8 eğitmen, 2 rehber ve Milli Eğitim kurumlarına bağlı okullarda çalışan 3 öğretmenin desteği ile gerçekleştirildi. Kampta, öğrencilerin aktif katılımları ile daha önce hiçbir yerde rastlamadıkları özgün ve sorgulama temelli eğitim anlayışı ile geliştirilen bilimsel etkinlikler uygulandı.

Bu yılki sloganı “Sorgulayan Çocuk” teması olan kamp kapsamında, saat 09.30’da başlayan ve gece gökyüzü gözlemi ile saat 22.30’a kadar devam eden keşifler, çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Bilime ışık tutan Muğla iline bağlı Akyaka beldesinin eşsiz doğasında kampa katılan öğrenciler, bu topraklarda bilimin güvenli kollarında sorgulamanın keyfini çıkardı.Bu sayede bilimsel yaratıcılığı geliştiren etkinlikler eşliğinde bilime bütünsel bir anlayış ile yaklaşan öğrenciler, bilimsel bilgiyi edinmenin yanında ona karşı büyük bir ilgi duydu.

Başarı ile tamamladıkları kampın son günü sertifikalarını alan öğrenciler mutlu olurken, birbirlerinden ayrılmanın hüznünü yaşadı. Bilim, sanat, felsefe, tarih ve dostluk ile beslenen MUBEM Doğa Okulu Yaz Bilim Kampı, gelecek yılki yeni meraklı bilim gönüllülerini kucaklamak üzere sona erdi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.