YAYMAN: KÖTEKLİ ÇAMURDAN KURTULACAK

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, “ Her yağmur sonrası insanların evlerinden çıkamaz hale geldikleri Kötekli’i çamur deryasından kurtaracağız” dedi.AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Dr. Mestan Yayman,...

YAYMAN: KÖTEKLİ ÇAMURDAN KURTULACAK

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, “ Her yağmur sonrası insanların evlerinden çıkamaz hale geldikleri Kötekli’i çamur deryasından kurtaracağız” dedi.

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Dr. Mestan Yayman, Öğretmenevi’nde düzenlediği yemekte partisinin Kötekli, TOKİ ve Şeyh Mahallesi üyeleriyle bir araya geldi.

Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, İl eski Başkanı Gültekin Akça ve Muğla Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yusuf Kayacak’ın da hazır bulunduğu yemeğe yaklaşık 500 vatandaş katıldı.

“Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz”

Yemekte ilk olarak söz alan Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, kimseyi ötekileştirmeden, ayrım yapmadan çalışacaklarını söyledi.

Güzel bir Kötekli, güzel bir Muğla istediklerini ifade eden Çelebi, “Doğru işler yapacak, doğru adımlar atacağız. Diğerleri gibi kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Kötekli’de olduğu gibi kimsenin çatı katlarına ceza kesmeyeceğiz. Bizim için herkes eşit” dedi.

“Çatı Katı yönetmeliği değişecek”

Daha sonra söz alan ak Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman da, Kötekli semtinin imar, ulaşım ve altyapı konularına değinerek, çözüm projelerini anlattı.

Yayman, Denizli’de çatı katı izninin verildiğini hatırlatarak, “Çatı katı izni bizde yok. Biz seçildiğimiz takdirde zemin + 9 kat imar izni vereceğiz. 10 kat olsa şuan bir Kötekli daha olurdu. Ama maalesef yapmadılar. Çatı katını engelleyen yönetmeliği kaldıracağız” diye konuştu.

“ Ring Sistemi kuracağız”

Kötekli’nin bir öğrenci kenti olduğunu belirten Yayman, ulaşımda yaşanan sıkıntıların da ring sistemi sayesinde çözüleceğini söyledi.

Mestan Yayman, “Durak içerisinde ring sistemi kuracağız. Otobüs sayısını da arttıracağız. Kötekli’den Menteşe’de oturan yakınını görmeye gidecek olan bir kişi, bu sistem sonrasında iki otobüs değiştirmek zorunda kalmayacak. Akçaova’dan Yeniköy’e, Ortaköy’den Akçaovaya sürekli dönen ring sistemi kuracağız” diye konuştu.

Kötekli’nin en önemli sorunlarından birisinin altyapı olduğuna dikkati çeken Yayman, şunları kaydetti:

“Kötekli, her yağmur sonrası çamur deryasına dönüyor. Yollar bozuk. Yağmur yağdığı zaman insanlar evlerinden çıkmaya korkuyor. Özellikle öğrencilerimiz büyük sıkıntı içerisinde. Birçok öğrenci okula gitmek için çıktıkları yolda duraklarda ve kafelerde mahsur kalıyor. Karşıdan karşıya geçmek için yollara koydukları taşların üzerinden atlamak zorunda kalıyorlar. Bodrum katları su basıyor. Kanalizasyon yaptık diyorlar ama yağmur suyunu unutuyorlar ve halkımız ile öğrencilerimiz bu çileyi çekmek zorunda kalıyor. Biz bir defa kazacağız, tam kazacağız. Bir kanaldan kanalizasyon bir kanaldan da yağmur suyu geçecek. Kötekli çamur deryasından kurtulacak”

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.