Yayman: “Hava kirliliği bitecek”

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman; “Belediye kömür denetimi yapmıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz ve doğalgaz ile hava kirliliği son bulacak.”dedi.Yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti...

Yayman: “Hava kirliliği bitecek”

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman; “Belediye kömür denetimi yapmıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz ve doğalgaz ile hava kirliliği son bulacak.”dedi.

Yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, Muğla’nın en büyük sorunlarından birisinin hava kirliliği olduğunu söyledi.

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, seçim çalışmaları kapsamında Menteşe ilçesinde esnaflar ile bir araya geldi. Yayman, esnafın sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini anlattı.

Vatandaşların “Muğla için en büyük sorun hava kirliliği. Neler yapacaksınız?” sorusuna;

“Belediye yeteri kadar denetim yapmıyor. Biz yapacağız. Doğalgaz gelince de şehrin havası temizlenecek” diye cevap verdi.

Yayman, seçilmeleri kazanmaları halinde ikili kanallar açacaklarını belirterek, “Bizim yapmak istediğimiz kaldırımlara yada yollara ikili kanallar açmak. Birisinden yağmur suları, diğerinden de doğalgaz, içme suyu, telefon, elektrik gibi hizmetlerin yer altına alınması. Bir defa kazmak, tam kazmak şeklinde planımız. Bunu yaptığımız zaman, tekrar tekrar yolların kaldırımların kazılma sorunu da ortadan kalkacak” diye konuştu.

“Doğal gaz daha erken gelecek”

Doğalgazın planlandığından daha erken Muğla’ya geleceğini ifade eden Yayman, “5 yılda gelecek olan doğalgazın 2-3 yılda getirilmesini sağlayacağız. Çünkü kanalı biz açacağız. Bu firmaya çok büyük kolaylık sağlayacak. Kanal hazır, firma sadece boruları döşeyecek. Muğla ha0va kirliliği anlamında çok büyük bir dezavantaja sahip. Muğla, Türkiye’de en kirli havası olan birkaç ilden birisi. Hava kirliliği düşürülebilir. Şuana kadar da düşürülebilirdi. Muhtemelen bu bile bile düşürülmedi. Daha kaliteli kömür getirilebilirdi. Kontrollerin de zayıf olduğunu düşünüyorum. Belediye hiç kömür kontrolü yapmıyor. Böyle olunca kalitesiz kömürler kullanılıyor. Hem bir kısım insanlar haksız kazanç elde ediyor, hem de biz zehir solumak zorunda bırakılıyoruz” dedi.

“Fon oluşturulacak”

Ak Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, doğalgaz gelene kadar özellikle kömürleri tamamen kontrol edeceklerini anlatarak şunları söyledi:

“Kömürleri laboratuvar test sonuçları gelmeden dağıttırmayacağız. Bunun yanında doğalgaz da verilmeye başlanınca şehrin havası temizlenmiş olacak. Ayrıca doğalgaz bağlantıları sırasında ortaya çıkacak maliyet için dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik bir fon oluşturacağız. Fonda toplanan paralar dar gelirli vatandaşlarımız için kullanılacak.”

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.