Yayman: CHP korku siyaseti yapıyor

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, CHP’nin köylerde korku siyaseti yaptığını söyledi.AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Dr. Mestan Yayman, seçim çalışmaları kapsamında Yaraş, Çakmak, Muratlar, Gazeller,...

Yayman: CHP korku siyaseti yapıyor

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, CHP’nin köylerde korku siyaseti yaptığını söyledi.

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Dr. Mestan Yayman, seçim çalışmaları kapsamında Yaraş, Çakmak, Muratlar, Gazeller, Göktepe, Esençay, Bozyer, Çamoluk, Dokuzçam köylerindeki vatandaşlarla bir araya geldi. Köy yerlerindeki sorunlar hakkında bilgiler alan Yayman, vatandaşlara Büyükşehir Kanunu hakkında bilgiler verdi.

Muğla’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte köylerin mahalle statüsüne geçtiğini hatırlatan Yayman, Büyükşehirle birlikte Muğla'nın devletten alacağı payın da arttığını vurguladı.

Mestan Yayman, “Mahalle olan köylere daha önce sadece Özel İdare bakıyordu. Bundan sonra hem Belediye Meclisi bakacak hem de İlçe Belediyesi bakacak. Yani bundan sonra tek kurum değil 2 kurum köylere hizmet götürecek” dedi.

"Ruhsat için 5 bin TL ödemeyeceksiniz”

Büyükşehir Kanunu ile birlikte köylünün evinin ruhsatlanacağını da söyleyen Yayman, "Büyükşehirin en büyük avantajı, evlerinizin hepsi ruhsatlandırılacak. 30 Mart’tan sonra eviniz, damınız ruhsatlandırılacak. Yeni yapacak olduğunuz evleriniz için bizim mühendislerimiz sizlere 5 tip proje sunacaklar. Böylelikle 200-250 TL gibi cüz-i bir miktarla başka masraf yapmadan evinizi yapabileceksiniz. Bahsettikleri gibi 5 bin TL gibi bir fiyat cebinizden çıkmayacak" diye konuştu.

“CHP vatandaşları korkutuyor”

CHP’nin köylerdeki vatandaşları korkutarak oy almak istediğini belirten Yayman, şunları söyledi:

“Özellikle CHP'li arkadaşlar bizi kötülemek için “tavuk, keçi, inek besleyemeyecek, hayvan barınağı yapamayacaksınız” diyorlar. Büyükşehir Kanunu bunlarla ilgilenmiyor. Bugün neyse yarın da o olacak. 20 büyükbaş hayvana kadar köylü istediği yerde hayvanlarına bakabiliyor. CHP korku siyaseti yaparak oy almaya çalışıyor.”

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.