Yayla Kavunları Yarıştı

Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Muğla Kültür Şenliği kapsamında yapılan yayla etkinlikleri halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.Muğla Belediyesi ile Karabağlar Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde,...

Yayla Kavunları Yarıştı

Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Muğla Kültür Şenliği kapsamında yapılan yayla etkinlikleri halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Muğla Belediyesi ile Karabağlar Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde, Karabağlar Yaylası'ndaki Keyf Oturağı Kahvesi'nde düzenlenen kavun yarışmasında yaylada yetişen 48 kavun renk, koku, tat ve görünüş bakımından jüri tarafından değerlendirildi.

Yayla etkinliklerinde bir konuşma yapan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, 1985 yılında Karabağlar Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği'nin kurulduğunu hatırlatarak, ''Karabağlar Yaylası'nı daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken hemşerilemizden de büyük destek görüyoruz.'' dedi. Yaylada yetişen kavunların özel ve kendilerine has tatları olduğunu belirten Gürün, ''Yıllar önce kavunumuzun gelecek nesillere iletilmesi için seçilenlerin tohumlarını alarak kavunlarımızı koruduk. Yapılan etkinliklerde de kavunumuzun tanıtımı yapmış oluyoruz.'' şeklinde konuştu.

Jürinin değerlendirmesi sonucu Bekir Aldeniz'in yetiştirdiği kavun birinci, Hüseyin Tezcan'ın kavunu ikinci, Turgay Aldeniz'in kavunu ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenler, tarım malzemeleri ve gübre ile ödüllendirildi.

Başkan Gürün, bu yılki etkinlikte ilk kez Muğla Güvercini'ni hem tescillemek hem de Muğlalılarla tanıştırmak istediklerini belirtti. Muğla Güvercinleri'ni geliştirerek gelecek nesillere aktarmayı planladıklarını kaydeden Gürün, ''Arkadaşlarımızın yaptığı araştırmada Muğla Güvercini'nin, besleyen kişiler arasında çok önemli bir yeri olduğunu öğrendik. Kentteki meydanlara güvercin yuvaları monte ederek, meydanlarımızda güvercinlerin uçuşmasını sağladık.'' dedi. Güvercinin barışı simgelediğini anımsatan Gürün, Muğla'da barışı yaşayacaklarını, yaşatacaklarını ve hoşgörüyle Türkiye'de örnek bir kent olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.