Yavru kedi için seferber oldular

Bodrum ilçesinde, su borusunun içine düşen kediyi kurtarmak için Akut ekibi seferber oldu. Bodrum’un Bitez beldesindeki İş Bankalılar sitesinde kullanılmayan ve girişleri daha önce kapatılmış olan depolardan kedi sesi duyan vatandaşlar,...

Yavru kedi için seferber oldular

Bodrum ilçesinde, su borusunun içine düşen kediyi kurtarmak için Akut ekibi seferber oldu. Bodrum’un Bitez beldesindeki İş Bankalılar sitesinde kullanılmayan ve girişleri daha önce kapatılmış olan depolardan kedi sesi duyan vatandaşlar, Akut Bodrum Arama Kurtarma Derneği'ne haber verdi. Girişi bulunmayan deponun içinden kedi sesi duyan Akut ekibi, seferber olarak kediyi kurtardı.

Olay sabah saatlerinde Bitez beldesinde meydana geldi. Gelen ihbar üzerine harekete geçen 5 kişilik AKUT ekibi operasyon başlattı. Olay yerine gelen ekip herhangi bir girişi olmayan kullanılmayan su deposunun içerisinde sesi duyulan kedinin yerini tespit etmeye çalıştı. İçerisi ulaşılamadığı ve karanlık olduğu için bir otelin teknik servisinden temin edilen kanal kamerası ile depo içerisi incelendi ve yavru kedinin boş bir boru parçası içerisinde olduğu tespit edildi. Deponun tahliye deliğinden başka girişin olmaması nedeniyle müdahale için duvarı kıran Akut ekipleri daha sonra içeri girdi. Borunun içine saklanan 1 aylık yavru kedi kurtarılarak ev sahibine teslim edildi.

Akut Bodrum ekibi lideri Saadetin Uslu, şöyle konuştu: “Arif Bey bu sabah bizleri arayarak, evinin altından bir kedi sesinin geldiğini, kendisinin müdahale etmeye çalıştığını ancak ulaşamadığını belirterek yardım istedi. Kedi, 10 cm'lik tahliye deliğinden girmiş, çıkamamış. Başka giriş olmadığı için duvara pencere açarak içeri girebildik. Yavru kediyi yaklaşık 1,5 saatlik operasyonla kurtararak sahibine teslim ettik.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.