Yatırım İzleme Koordanisyonu toplandı

Muğla Yatarım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ilk toplantısını gerçekleştirdi.Toplantıda Özel İdareden devralınan ve izlenmesi gereken yatırımlarla ilgili işlemlerin süreceği bildirildi.Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe...

Yatırım İzleme Koordanisyonu toplandı

Muğla Yatarım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ilk toplantısını gerçekleştirdi.Toplantıda Özel İdareden devralınan ve izlenmesi gereken yatırımlarla ilgili işlemlerin süreceği bildirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu gereğince Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Muğla’da kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan personel, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir başkanlığında Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda ilk defa bir araya geldi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in yanı sıra, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kurucu Müdürü Hasan Cahit Tüfekçi, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürleri Kamil Karakaya ve Nurhan Varan ile personel katıldı.

Toplantıda Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın yapılanma sürecinde olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Özdemir: “İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonu bize bağlı olacak. Bunun dışında yeni yapılan çağrı merkezinde acil çağrı, afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyon işlemleri de yürütülecek. Temsil, tören, ödüllendirme ve protokol hizmetlerinin yürütülmesi işlemleri de bizim bünyemizde olacak. Yapılanma sürecindeyiz. Burada hepimiz birbirimize yardımcı olacağız. Yapacağınız görevler kendi uzmanlıklarınıza göre planlanacak. Şu anda tam bir belirginlik yok. Henüz yönetmelik çıkmadı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletin işi de yarım kalmayacak tabi. Özel İdareden devraldığımız, izlememiz gereken yatırımlarla ilgili işlemlere devam edeceğiz.” diye konuştu.

Muğla’da örnek bir çalışma olmasını istediğini ileten Vali Yardımcısı Özdemir: “Hepinize tekrar hayırlı olsun. Hepimiz artık bu kurumun parçasıyız. Birbirimizi tanıyalım. Kırıcı olmayalım. Birlik beraberlik gösterelim. Her konuda amirleriniz olarak bize gelebilirsiniz. Dedikoduya mahal vermeyelim. Görevle ilgili strese girmeyelim.” ifadelerini kullandı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kurucu Müdürü Hasan Cahit Tüfekçi ise yaptığı konuşmada: “ Öncelikle devlete, sonra Valiliğe bağlıyız. Olabilir ama çok zor demeyeceğiz. Çok zor ama olabilir diyeceğiz. Problem yaratmayalım. Problem çözücü olalım. Valilik makamında çalışan personel problem çözücü olmalıdır. Bundan önceki hataları yapmayalım. El ele verip güzel bir hizmet yapacağımıza inanıyorum. Nerede olursanız olun artık Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeli olduğunuzu unutmayın. Başınıza ne sıkıntı gelirse gelsin bizi bilgilendirin.” dedi.

Bu yeni yapılaşmadan dolayı herkesin kafasında soru işaretleri olduğunu vurgulayan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü Kamil Karakaya ise: “ Hepimiz için hayırlı olsun. Disiplin olduğu sürece başarının olacağını düşünüyorum. Artık doğrudan Mülki İdaremize bağlıyız. Birbirimizi gözetlemek yerine önce kendimize bakarsak sanırım daha başarılı oluruz.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşmada mesai saatlerine uyulmasının gerekliliğine dikkat çeken Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü Nurhan Varan, birimlerin henüz belli olmadığını, tek bir binada hizmet verilmesinin iyi olacağını vurguladı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.