Yatağanspor doludizgin

Muğla Süper Amatör Ligi’nin 17’nci haftasının derbi maçının kazananı Yağanspor oldu. Yatağanspor ile Yeni Milasspor, Kaya Köstepen Stadında karşı karşıya geldi. Yatağan Belediye Başkanı ve Yatağanspor kulübü Başkanı...

Yatağanspor doludizgin

Muğla Süper Amatör Ligi’nin 17’nci haftasının derbi maçının kazananı Yağanspor oldu. Yatağanspor ile Yeni Milasspor, Kaya Köstepen Stadında karşı karşıya geldi. Yatağan Belediye Başkanı ve Yatağanspor kulübü Başkanı Hasan Haşmet Işık, maç öncesi yaptığı konuşmada her iki takımın kardeş olduğunu ve  olumsuz tezahüratlardan kaçınılmasını istedi.

Polis tarafından geniş güvelik önlemlerin alındığı maçtan saatlerce önce stada gelmeye başlayan Yatağansporlu taraftarlar, tribünleri doldururken, marşlar ve sloganlara takımlarına destek oldular. Deplasman takımının taraftarları ise, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında stadyuma getirildi.

Antrenör Hüseyin Çolak yönetiminde bu yıl lige damga vuran ve rakiplerin korkulu rüyası haline gelen Yatağanspor, ligdeki tek mağlubiyetini aldığı Yeni Milasspor karşısına, Levent, Okan, Erhan, Hüseyin, Alaattin, Ahmet, Batuhan, Ali, Soner, Süleyman ve Emrehan ilk on biriyle çıktı. Maçın hakemliğini, en son Türkiye Spor Toto Süper Lig’de 6 Mart’ta oynanan Torku Konyaspor-Trabzonspor maçında 6’ncı hakem olarak görev yapan Muğla bölgesinden Ali Zağlı yaptı. Maçın ilk yarısında dalga dalga gelen Yatağanspor ataklarına karşı koyamayan Yeni Milasspor, 32’nci dakikada Süleyman’ın kafa golüyle 1-0 mağlup duruma düştü.  Golden sonra Milassporun  baskısı gol getirmedi.

İkinci yarı iki takım için ortada geçerken, 70’nci dakikada Yeni Milasspor maçta dengeyi sağladı. Golün ardından Antrenör Çolak oyuncu değişikliğine giderek Ali’nin yerine Yalçın’ı, Erhan’ın yerine ise Hakkı’yı oyuna soktu. Golün şokunu kısa bir sürede üzerinden atan Yatağanspor, ataklarını sıklaştırdı.

83’üncü dakikada, Milas temsilcisinin ceza sahası içerisindeki karambolü iyi değerlendiren Batuhan, sert ve düzgün bir vuruşla takımın tekrar öne geçirdi. Golün ardından futbolcular ve taraftarların sevinci, şampiyonluk sevincinin provası olarak değerlendirildi.

Çolak’ın öne geçtikten sonra yaptığı ilk hamle ise 85’inci dakikada Batuhan’ın yerine Gökhan’ı oyuna almasıyla oldu. Maçta başka gol olmayınca Yatağanspor ligdeki liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk için muhteşem bir fırsat yakaladı.

Kaya Köstepen Stadı’nda oynanan maçı, Yatağan Belediye Başkanı ve Yatağanspor kulübü  Başkanı  Hasan Haşmet Işık, AK Parti Yatağan Başkanı Ali Tekin, AK Parti Milas Başkanı Levent Akyer, CHP Yatağan Başkanı Kamil Genek, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Top, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Polisten geniş güvenlik önlemi Ligde son haftalar yaklaşırken liderlik yarışının da kızıştığı derbi mücadelesi öncesinde Yatağan Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluğa kısa bir sürede müdahale edebilmek için stadın çevresine yerleştirilen polisler, maçın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına katkı sağladı.

Maçın ardından Kaya Köstepen Stadı panayır alanına dönerken, Yatağanspor Kulübü Başkanı Hasan Haşmet Işık, takımın soyunma odasına giderek futbolcuları kutladı. Işık, futbolcuların ve teknik heyetin harika bir zafer imza attığını belirterek, bin lira prim sözü verdi. Öte yandan, Başkan Işık ve antrenör Çolak, takımlarını yalnız bırakmayan Yatağanspor taraftarına teşekkür etti.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.