Yatağanlı Okçu Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Antalya'da düzenlediği ve büyükler kategorisinde 2019 yılının en başarılı 24 sporcusunun davet edildiği Açık Hava Federasyon Kupası'nda Yatağanlı okçu Emircan Haney Türkiye şampiyonu oldu.Mustafa...

Yatağanlı Okçu Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Antalya'da düzenlediği ve büyükler kategorisinde 2019 yılının en başarılı 24 sporcusunun davet edildiği Açık Hava Federasyon Kupası'nda Yatağanlı okçu Emircan Haney Türkiye şampiyonu oldu.

Mustafa Aktaş

Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği ve büyükler kategorisinde 2019 yılının en başarılı 24 sporcusu davet edildi. Açık Hava Federasyon Kupası’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu, 19 yaşındaki Emircan Haney, 20 yaş üstündeki sporcuların mücadele ettiği büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Coronavirüs dolaysıyla, 2020 yılında yapılması planlanan tüm etkinlikleri iptal eden Türkiye Okçuluk Federasyonu, bu yılki ilk organizasyonunu Antalya’daki 100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

Turnuvaya, Yatağan Bencik Mahallesi’nde Aile Hekimi Dr. Ejder Sözen yönetiminde çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcuları Okçuluk Takımı’ndan Hazal Burun, Sevda Yaka ve Emircan Haney de davet edildi.

Yarışmalar sonucunda, yaşı nedeniyle genç kategoride bulunan 19 yaşındaki Emircan Haney, yaşından büyük rakiplerine rağmen hem

sıralama atışlarında hem de elemelerde büyük bir başarıya imza atarak birinci oldu ve Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı’nın diğer sporcuları Hazal Burun 7’nci ve Sevda Yaka da 11’inci olarak turnuvayı tamamladılar.

Dünya Okçuluk Şampiyonu unvanı bulunan Haney’in, 9 yıllık okçuluk kariyerindeki süper minik, minik,

yıldız ve genç kategorilerinde elde ettiği madalyaların yanına büyükler kategorisindeki altın madalyayı da ekledi.

Takımın Antrenörü Dr. Sözen ise, sporcusunun elde ettiği başarıdan

dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, bu madalyanın takımlarının ilk büyükler kategorisi madalyası olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.