Yatağanlı öğrencilerin sınav talebi

Yatağan’da Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinden LYS’de başarı elde eden fakat alttan bir veya birden fazla dersi olduğu için diplomalarını alamayacak olan ve bu yüzden üniversiteleri tercih edemeyecek öğrenciler, kendilerine...

Yatağanlı öğrencilerin sınav talebi

Yatağan’da Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinden LYS’de başarı elde eden fakat alttan bir veya birden fazla dersi olduğu için diplomalarını alamayacak olan ve bu yüzden üniversiteleri tercih edemeyecek öğrenciler, kendilerine bir dönem sınavı hakkı daha verilmesi için bakanlığın konuya el atmasını istiyor.

Yatağan ilçesindeki ortaöğretim okullarının son sınıflarında okuyan bazı öğrenciler, 23 Mart 2014 tarihinde düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 180 baraj puanını aşmalarına rağmen, alttan veremedikleri dersler nedeniyle diploma alamayacaklarını, bu nedenle Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan (LYS) yerleşmeye esas olan puanı alsalar dahi diploma alamayacakları için üniversiteye kayıt yaptıramayacaklarını söylediler. Bu konuya Milli Eğitim Bakanlığı’nın el atması talebinde bulunan öğrenciler, bir dönem sınavı hakkı daha istediklerini belirttiler.

Edinilen bilgilere göre, 7 Eylül 2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 58. maddesindeki sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması ile 59. maddedeki sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı konularında yapılan değişiklikle beraber, haziran ve ağustos aylarında yapılan sorumluluk sınavları kasım ve nisan aylarına alındı. Yeni düzenlemeye göre sınava giren öğrenciler, bu sınavlardan da başarısız olunca, YGS’den 180 ve üzeri puan almalarına rağmen, haziran ayı içerisinde yapılacak olan LYS’den kaç puan alırsa alsın, alttan dersleri olması nedeniyle diploma alamayacaklarından dolayı üniversiteye kayıt yaptıramayacak.

Bakanlığın alttan bir dersi olanlar için dönem sınav hakkı verebileceğini belirten öğrenciler, alttan iki ve daha fazla dersi olan öğrenciler için bir dönem sınav hakkı daha verilmesini istediklerini belirttiler.

Yatağan’daki ortaöğretim kurumlarında kendileriyle aynı sorunu yaşayan çok sayıda son sınıf öğrencisi olduğunu belirten öğrenciler, yaptıkları açıklamada, kendilerine kolaylık sağlanmasını değil, bir yıl kaybetmemek için bir sınav hakkı daha istediklerini söylediler.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.