YATAĞAN'IN YÜREĞİ SOMA'DA

Yatağan’daki maden işçileri Soma’da meydana gelen faciada hayatlarını kaybeden arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşu yaparken, maden ocaklarındaki emniyet yetersizliğine dikkat çekerek yöneticilere ve hükümete tepki...

YATAĞAN'IN YÜREĞİ SOMA'DA

Yatağan’daki maden işçileri Soma’da meydana gelen faciada hayatlarını kaybeden arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşu yaparken, maden ocaklarındaki emniyet yetersizliğine dikkat çekerek yöneticilere ve hükümete tepki gösterdiler.

Yatağan’daki maden ve santral işçileri bir araya gelerek Soma’da yaşanan faciada hayatlarını kaybeden arkadaşlarını andılar. Santral önünde toplanan işçiler burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunurken, Türkiye’deki maden ocaklarındaki emniyet yetersizliğine dikkat çektiler ve ölümlerle sonuçlanan faciaların sorumlusunun özel sektörün kar hırsı ve hükümetlerin işçi sağlığı ve iş güvenliğini düşünmeden oluşturdukları enerji politikalarının olduğunu ileri sürdüler.

Burada yapılan açıklamada şöyle denildi: “13 Mayıs 2014 salı günü Soma'dan akşam saatlerinde aldığımız haberle hepimizin yüreğine ateş düşmüştür.        Eynez Bölgesindeki Soma Maden Ocağında trafo patlaması sonrası yangın çıkmış ve bunun sonucunda sayısı henüz kesinleşmemiş ama çok sayıda arkadaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

1945 yılından buyana iş kazalarında 3.000 kişi vefat etmiş, 100.000’e yakın kişi yaralanmıştır. Son 10 yılda ülkemizde iş kazalarından 13.000 kişi sakat kalmıştır.

Türkiye maalesef iş kazalarında dünyada 3. Avrupa’da 1. sırada yer almaktadır. Bu iş kazalarının çoğunluğu SGK istatistiklerine göre Maden ve Enerji sektöründe meydana gelmektedir. Elbette bu, tesadüfle ya da kaderle açıklanamaz. Maalesef özel sektörün daha yüksek kar hırsı bu yaşadığımız acı olaylara sebep olmaktadır.

Yaşadığımız süreç Hükümetin İşçi sağlığı ve iş güvenliğini düşünmeksizin oluşturduğu politikalarının bir sonucudur.

Özellikle risk katsayısı en yüksek işkolu olan Enerji ve Madencilik sektöründe rödovans, özelleştirme ve taşeronlaştırma gibi uygulamalardan biran evvel vazgeçilmelidir.

Buradan; Soma’da hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.