Yatağan’ın yeni hastanesi şubat sonu açılacak

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yapımı tamamlanmak üzere olan Yatağan Yeni Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Gökcan, diyaliz hastalarına da hizmet verecek Yatağan’a...

Yatağan’ın yeni hastanesi şubat sonu açılacak

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yapımı tamamlanmak üzere olan Yatağan Yeni Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Gökcan, diyaliz hastalarına da hizmet verecek Yatağan’a yakışır modern bir hastaneye kavuşacağını söyledi.

Bir dizi, açılış, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz gün Yatağan’a gelen AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yapımı tamamlanmak üzere olan Yatağan Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Gökcan’a, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, AK Parti Muğla Başkanı Kadem Mete, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ümmühan Toksöz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fırat Yazıcı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bülent Gökkuş eşlik etti.

Yatağan Yeni Devlet Hastanesinin, 100 yataklı modern bir hastane olacağın 1 Şubat itibarıyla geçici tesliminin yapılacağını ay sonu da hasta kabulüne başlayacağını belirtti.

Burada basına konuşan Gökcan, “Yatağanlıların modern bir hastanesi olacak. En güzel şekilde son sistemle donatılmış bir hastanenin tamamlanması bizleri çok mutlu etti. Eski hastanede diyaliz merkezimiz yoktu. Ama burada diyaliz merkezimiz olacak. Yatağan ve Kavaklıdere’deki hastalarımız, bu nedenle Menteşe ve Milas’a gitmek zorunda kalıyordu. Artık diyaliz için Yatağan’a gelebilecekler. Daha önceki hastanemiz C sınıfı bir hastaneydi. Ama yeni hastanemiz B sınıfı bir hastane olacak. Bu sayede uzman doktor sayımızda ve polikliniklerin servis yatak sayısında artış olacak. Bu anlamda, hem kalite hem doktor sayısı hem de branşların dağılımı noktasında oldukça önemlidir. 6 yataklı yoğun bakım ünitesi var. 5 yataklı da palyatif merkezimiz var. Yine aynı şekilde 4 yataklı yeni doğan ünitemiz olacak. Ayrıca son teknolojiyle donatılmış ameliyathanelerimiz var. Fizik tedavi merkezimiz de olacak. Yatağan ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın gelip modern bir hizmet alabilecekleri bir hastane oldu. Biz bu durumu çok önemsiyoruz. Özellikle ilçelerde, vatandaşlarımızın il merkezine gelmeden yerinde sağlık hizmetlerini sunmak bizim üzerinde durduğumuz konulardan biridir. Geçici teslimin ardından eksiklik varsa tamamlayacağız. Bakanlık düzeyinde bizim yapmamız gereken varsa, elimizden geleni yapacağız. Kardiyologumuz yokmuş, önümüzdeki günlerde bakanlıkla bunun görüşmesini yapacağız” dedi.

MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 561 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.