Yatağan’ın Kirlilik Haritası çıkarıldı

Yatağan Kent Konseyi Kaymakam Hasan Tanrıseven başkanlığında Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi.Toplantıda “Yatağan Çevre kirliliği ve çöplerle ilgili rapor” başlığında belirlenen 12 maddelik sorunlar açıklanırken,...

Yatağan’ın Kirlilik Haritası çıkarıldı

Yatağan Kent Konseyi Kaymakam Hasan Tanrıseven başkanlığında Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda “Yatağan Çevre kirliliği ve çöplerle ilgili rapor” başlığında belirlenen 12 maddelik sorunlar açıklanırken, Kent Konseyi Genel Sekreterliğine Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir getirildi.

Kent Konseyine sunulan ve 12 maddeden oluşan Yatağan’ın kirlilik haritasının çıkartıldığı raporda belirtilen eksikliklerin tavsiye niteliğinde olduğuna işaret eden Kaymakam Tanrıseven, “burada tespit edilen sıkıntıları ilgili makamlara göndererek gereğinin yapılmasını isteyeceğim ve konunun takipçisi olacağım. Bu rapor Yatağan’ın kirlilik haritasını gösteren ve son derece iyi hazırlanmış dört dörtlük bir rapor olmuştur ve Yatağan tarihinde ilk kez böyle bir rapor hazırlanmıştır” diyerek çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Yatağan Kent Konseyi Eylül ayı toplantısı Kaymakam Hasan Tanrıseven başkanlığında Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda önceki gün toplandı. Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Yatağan Eski Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, GELİ eski Müessese Müdürü Kenan Emirlaioğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toksöz’den oluşan divanla birlikte konseye üye diğer kamu kurum ve kuruluşları, Siyasi parti temsilciler, oda ve dernek temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Gerçekleştirilen Kent konseyi Toplantısında okunan 12 maddelik rapor7un ardından görüş ve temenniler kısmına geçilirken Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, Yüksek Okul binasına vurgu yaparak, “eğer ilçemizdeki santral ve kömür işletmeleri özelleştirilecekse, bu tesislerin sosyal hizmet alanları üniversiteye devrolsun ve Yatağan Meslek Yüksek Okuluna kampüs alanı yapılsın” önerisinde bulundu.

Yatağan kaymakamı Kent Konseyi Başkanı Hasan Tanrıseven, “özelleştirmelerin gerçekleşmesi durumunda bu sosyal tesislerin ilçeye kazandırılması gerekir. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde özelleştirme idaresi herhangi bir kar amacı gütmeden buraları devredebileceğini belirtti. Valilik kanalıyla bu konuda devreye girilerek eğitim kampüsü olarak değerlendirilebilir. Bu sayede Yüksek Okula en az bin öğrenci daha kazandırabiliriz” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toksöz ise yaptığı açıklamada; “Özelleştirme yapılan yerlerde bu tür tesisler TOKİ’ye devrediliyor. Bizde bu konuda ilgili bakanlıklarımızla görüşüp bir dahaki toplantıya kadar daha kapsamlı bir şekilde bilgi aktarabiliriz” dedi.

Son olarak genel bir değerlendirme yaparak gelen taleplere cevap veren Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, “doğalgaz konusunda çalışmalar devam ediyor. Mart ayı sonuna kadar çalışmalar başlayacak ve 3 yıl içersinde tüm Yatağan doğalgaz şebekesine dahil olacak. İnönü Bulvarı ile ilgili gelen talepler ilgili makamlarla görüşülmekte. Burada bir metre kadar kod farkı var. Yanlış bir kod uygulaması yapılmış. Yeni bir proje hazırlandı. Döner kavşakla birlikte bu düzenleme yapılacak, ancak iktidar partisinin de katkısını bekliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Yatağan Kent Konseyi Genel Sekreteri Hakan Zeybek ile GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu’nun görevlerinden ayrılmaları nedeniyle Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven tarafından Başarı belgesi verilirken, her iki müdürdü yaptıkları veda konuşmalarında duygusal anlar yaşadılar.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.