Yatağan’daki Diyaliz çilesi bitiyor

Yatağan Devlet Hastanesi’ne diyaliz merkezi yapılmasının ilk adımı Başhekim Dr. Gürsel Topal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda atıldı.Yatağan ve çevresinde toplam 63 hastanın diyaliz tedavisi için ilçe dışına...

Yatağan’daki Diyaliz çilesi bitiyor

Yatağan Devlet Hastanesi’ne diyaliz merkezi yapılmasının ilk adımı Başhekim Dr. Gürsel Topal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda atıldı.

Yatağan ve çevresinde toplam 63 hastanın diyaliz tedavisi için ilçe dışına çıkmak zorunda kaldığını belirten Dr. Gürsel Topal, Yatağan Sağlık Hizmetleri Geliştirme ve Dayanışma Derneği’nin yanı sıra Yatağanlı hayırseverlerin diyaliz merkezi yapımında önemli katkısı olacağını söyledi.

Yatağan ve çevresinde toplam 63 hastanın diyaliz tedavisi nedeniyle ilçe dışına taşınmak zorunda kalması yetkilileri harekete geçirdi.

Yatağan Devlet Hastanesi’ne diyaliz merkezi yapımı için kolları sıvayan hastane yönetimi ve Yatağan Sağlık Hizmetleri Geliştirme ve Dayanışma Derneği yetkilileri bir araya gelerek konuyu masaya yatırdı.

Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsel Topal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yatağan Devlet Hastanesi İdare ve Mali Hizmetler Müdürü İsa Turhan, Yatağan Sağlık Hizmetleri Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Turan ile dernek yöneticileri Ercan Özkan, Ziya Alpözen, Sema Turan ve Ayşe Göktaş katıldı.

Başhekim Dr. Gürsel Topal konu hakkında yaptığı açıklamada; “Yatağan ve çevresinde diyaliz tedavisi gören toplam 63 hastamız çareyi ilçe dışına taşınmakta buluyor. Çünkü diyaliz tedavisi çok zahmetli bir iş. Bu konuda bize iletilen talepleri değerlendirdik. Özellikle tedavi sürecinde olan hastalarımız Yatağan Devlet Hastanesi’nde bu hizmetin verilebilmesini yoğun şekilde talep ediyorlar. Ancak söz konusu proje toplamda 500 Bin TL’ye mal olacak. Diyaliz merkezinin yapımı için hastanemiz bünyesinde bulunan 416 metrekarelik alanı tahsis edeceğiz. Diyaliz makinelerinin temini için ise ilgili mercilerle görüştük. İlk etapta 6 cihazla hizmet verilmesi gündemde. Ancak öncelikle diyaliz merkezi binasını tamamlamamız gerekli. Diyaliz merkezi binasının maliyeti ise yaklaşık 250 Bin TL olacak ve taşınabilir olarak inşa edilecek. Bu konuda Yatağan Sağlık Hizmetleri Geliştirme ve Dayanışma Derneği ile ortak bir çalışma içerisinde olacağız” dedi.

Yatağan’ı diyaliz merkeziyle buluşturabilmek için ortak bir çalışma yürütüleceğini belirten Hakkı Turan; “Yatağan için çok önemli bir projenin içine giriyoruz. Diyaliz tedavisinin ne kadar zahmetli bir iş olduğunu bilenler girişimlerin önemini kavrayacaktır. Pek çok hastamız bu tedavi için başka merkezlere taşınmak zorunda kaldı. Yatağan ve çevresinde 63 kişinin diyaliz tedavisi gördüğünü hesaplayacak olursak ortaya çıkan ihtiyacın önemi görülecektir. Hayırseverlerimizin bağışlarıyla bu güne kadar hastaneye önemli katkılar yapan derneğimiz bu iş içinde devreye girecek. Bütün Yatağanlıları bu yatırıma ortak olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu ve toplantı sırasında diyaliz merkezi binasının yapımı için gereken görüşmelerin yapılacağı belirtildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.