YATAĞAN’DA ÜÇ SEMİNER BİRDEN DÜZENLENDİ

MUSTAFA AKTAŞYatağan Kaymakamlığı öncülüğünde Orman İşletme Müdürlüğü “Orman Yangınlar” ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ise “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi”, Yatağan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü de ...

YATAĞAN’DA ÜÇ SEMİNER BİRDEN DÜZENLENDİ

MUSTAFA AKTAŞ

Yatağan Kaymakamlığı öncülüğünde Orman İşletme Müdürlüğü “Orman Yangınlar” ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ise “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi”, Yatağan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü de  “Ailenin Önemi” konulu seminer verdi.

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. sosyal tesisleri Sinema salonunda düzenlenen seminere, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Jandarma Komutanı Murat Kılıçarslan, Emniyet Müdürü Emre Arslan,  İlçe Sağlık Müdürü Fırat Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, Gençlik spor İlçe Müdürü Kamuran Adalı,  İlçe Tarım Müdürü Ayşe Didem Biber, Yatağan İtfaiye Amiri Halil İbrahim Pınarbaşı, Meslek örgütlerinin başkanları, Kooperatif başkanları,  Muhtarlar, müftülük görevlileri ve diğer ilgili keşiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Yatağan Orman İşletme Müdürü sunum yaptı. Orman yangınları ile mücadele değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Müdür Beril Öztürk, slayt ortamında yaptığı sunumda,  orman yangınları konusunda alınan tedbirler konusunda 1 Haziran itibari ile ormanlık sahalara yetkililerden başkasının  giriş çıkışa yasaklandığı, anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılmasının yasaklandığını söyledi.

Öztürk, işletmenin 6 Arazöz, 2 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 1 helikopter, 1 dozer, 1 greyder, 1 Lowbed olmak üzere tüm araçların yangın için faal durumda tutulduğu, yangın personeline yönelik eğitim ve tatbikatların tamamlanarak ekiplerin alarm durumda hazır hale geçirildiği, 10 teknik personel, 17 orman muhafaza memuru, 77 işçi ve yeni kurulan 15 kozagac ekibi ile  15 kavşak ekibi olmak üzere toplamda 30 kişilik yer ekibinin iş başı yaptığı, yangın havuz ve göletlerin tamir bakımı yapılarak suları dolu bir şekilde aktif hale getirildiği konularında bilgi verdi.

Yatağan genelinde olası orman yangınlarının önlenmesine, çıkan yangınların kısa sürede en az zararla söndürülmesine, kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin etkinleştirilmesine yönelik çalışmalar ile kurumlar itibariyle yapılması gereken hususlar değerlendirildi.

“SAKIN KENEYE ELLE KOPARMAYIN”

Yatağan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda ise şu ifadeler yer aldı:

“Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), çoğunlukla keneler aracılığıyla hayvanlardan insanlara bulaştırılan mikrobik bir hastalıktır. Ancak, hastalık hayvanlarda belirtisiz seyrederken insanlarda öldürücü olabilmektedir Daha çok vücudumuza kene tutunması ile bulaşmakla birlikte; Kenelerin çıplak elle çıkarılması ya da ezilmesi ile Hasta insanların tükürük ve kan gibi vücut sıvılarına temas etmekle, mikrobu taşıyan hayvanların kanları, vücut sıvıları ve dokularına korunmasız temasla da bulaşabilir. Hayvan barınaklarına, kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileri ile bu gibi yerlere gidenler mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermeli kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbiseleri giymeyi tercih etmelidirler. Asla keneler elle koparılmamalı sağlık kuruluşlarına gidilmeli.”

Yatağan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevliler tarafından verilen bilgide,  15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan aile haftası münasebetiyle ailenin önemi, kadına yönelik şiddet, konulu bilgilendirme yapıldı.

Toplantı durum değerlendirme görüşmeleriyle sona erdi.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.