YATAĞAN’DA TAŞIMALI EĞİTİMİN KALİTESİ ARTTIRILIYOR

Yatağan ilçesinde köy ve kırsal mahallelerde ikamet eden öğrencilerin eğitim ve öğretimden eşit imkanlar ölçüsünde faydalanabilmesi için her sınıf düzeyinde taşımalı eğitim uygulaması yapılıyor. Taşıma kapsamına alınan...

YATAĞAN’DA TAŞIMALI EĞİTİMİN KALİTESİ ARTTIRILIYOR

Yatağan ilçesinde köy ve kırsal mahallelerde ikamet eden öğrencilerin eğitim ve öğretimden eşit imkanlar ölçüsünde faydalanabilmesi için her sınıf düzeyinde taşımalı eğitim uygulaması yapılıyor. Taşıma kapsamına alınan resmî ilkokul, ortaokul, ortaöğretim(lise) ile özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamları sağlanıyor. Öğrencilerin okul servisleri ve öğlen yemekleri devlet eliyle karşılıyor.

Öğlen yemeklerini taşıma kapsamında olan okullarda oluşturulan yemekhanelerde kendilerine yapılan sıcak sunum ile yiyen öğrenciler için her türlü tedbir alınıyor. Pandemi döneminde temizlik, hijyen ve sosyal mesafe başta olmak üzere öğrencilerin yemeklerinin kalitesi, servisin sıcak olarak yapılması, masalarının tertip ve düzenine kadar bir çok faktör sıkı denetim altında tutuluyor.

Sahada Denetimdeler Sürüyor

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birim amirleri ve personelleri ile taşımalı eğitim kapsamında eğitim veren okullarda denetlemelerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Öğlen yemeklerinde okul yemekhanelerinde incelemelerde bulunan ekipler uygulamalarda yaşanan aksaklıkları tespit ederek gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalar yürütüyorlar.

İlçe Müdürü Alemdar Öğlen Yemeklerinde Öğrencilere Eşlik Ediyor

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar taşıma kapsamında olan okulları ziyaret ederek öğrencilere öğlen yemeklerinde eşlik ediyor. Öğrencilerle sohbet eden Osman Alemdar şikayetleri ve talepleri birebir olarak öğrencilerin kendilerinden dinliyor. Ziyaretlerde aynı masada yemek yiyen öğrenciler İlçe Müdürü Alemdar ‘a yoğun ilgi gösteriyorlar.

1850 öğrenci taşımalı eğitimden faydalanıyor.

Öğrencilerin sabah evlerinden okula gelişlerine, okulda öğlen yemeği saatlerinden eve dönüşlerine kadar güvenli ve sağlıklı bir şekilde taşımalı eğitimden faydalanabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten İlçe Müdürü Alemdar, “Yatağan İlçesinde Temel Eğitimde 764, Ortaöğretimde 1073 ve Özel Eğitimde 14 öğrenci olmak üzere 1850 öğrencinin taşımalı eğitimden faydalandığını dile getirdi. Alemdar, “150 araç ile öğrencilerimizi her gün evlerinden okullarına taşıyoruz. Sayın Kaymakamımızın direktifleriyle taşımalı eğitimin kalitesin arttırmak için çalışıyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız işbirliğinde düzenli olarak servis araçlarının denetimlerini yapıyoruz.  Sunulan öğlen yemeklerinin kalitesinden yemekhanelerin düzeni ve hijyenine kadar okullarda sıkı bir şekilde denetimler yapıyoruz. Tüm çabamız; taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerimizi güvenli bir şekilde taşımak ve anne yemeklerini aratmayacak temiz ve sağlıklı bir ortamda öğlen yemeklerini yiyebilmeleri sağlamak” dedi.

MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.