Yatağan’da sokak köpekleri sıkıntı yaratıyor

Yatağan İlçesinse sokaklarda başı boş dolaşan çok sayıda köpek  tehlike saçıyor. Vatandaşlar  bu konuda acil önlem alınmasını isterken  Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, köpeklerin Bodrum’dan  dönen...

Yatağan’da sokak köpekleri sıkıntı yaratıyor

Yatağan İlçesinse sokaklarda başı boş dolaşan çok sayıda köpek  tehlike saçıyor. Vatandaşlar  bu konuda acil önlem alınmasını isterken  Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, köpeklerin Bodrum’dan  dönen tatilciler tarafından bırakıldığını belirtti.

Yatağan’da son günlerde  sokaklarda başı boş dolaşan köpeklerin sayısının artmasından dolayı vatandaşlar endişeli. Vatandaşlar; “Son günlerde sokaklarda başı boş dolaşan  köpeklerden dolayı çok endişeliyiz çocuklarımızı okula bırakın yaya salmayı araçlarla götürürken bile camları kapalı tutuyoruz.  Acilen bu konuda önlem alınmasını istiyoruz, ancak sokak hayvanları asla öldürülmeden korunmalı.”şeklinde konuştular.

Bu konuda açıklama yapan Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “Son günlerde  başı boş dolaşan köpekler konusunda  çok sayıda şikayet alıyoruz.  Bizde bir  vatandaşımızın zarar görmesini istemeyiz. Bu konudaki çalışmalarımız  devam ediyor. Yatağan Belediyesi olarak  sokak hayvanları için Rehabilitasyon merkezimiz var.  Sokak   köpeklerini  buraya götürüp tedavisini, aşısını yapıp , kulak küpesini takıp kayıt altına aldıktan sonra  bırakıyoruz.  Ancak son günlerde  sokak köpeklerinin çok artmasının nedeni bazı tatilcilerin tatil dönüşü köpeklerini Yatağan’a bırakmasından dolayıdır. Gelen şikayetler artınca  sokak köpeklerini Muğla Büyük Şehir  Belediyesi barınağına taşımaya başladık. Vatandaşlardan sahiplenmek isteyen olursa da kendilerine yardımcı olunacaktır.”dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.