Yatağan’da seracılık gelişecek

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday,  ilçede seracılığın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını, Termik Santralden çıkan buharında ısıtmada kullanılması halinde seracılığın  çok gelişeceğini...

Yatağan’da seracılık gelişecek

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday,  ilçede seracılığın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını, Termik Santralden çıkan buharında ısıtmada kullanılması halinde seracılığın  çok gelişeceğini vurguladı.

Yatağan Ziraat Başkanlığı geçtiğimiz yıl ovaya 4 bin metre kare sera kurdu. Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, serada yetişebilecek her türlü ürünün yetiştirildiğini ancak daha çok eğitim amaçlı kullanıldığını belirtti.

Muğla’nın sahili olmayan 2 ilçesinden biri olan Yatağan ilçesinde de Ortaca ve Fethiye’de olduğu gibi artık sera ürünleri üretilecek.  Bu kapsamda harekete geçen Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan belediyesi tarafından tahsis edilen 8 dönüm alan üzerine 4 bin metre kare alana 7 şeritten oluşan sera kurdu. Buğday; “Bilindiği üzere Yatağan’da seracılık yok.  Biz Ziraat Odası olarak çiftçimize öncülük yapmak istedik.  Bu kapsamda Yatağan belediyesi tarafından 15 yıllığına Odamıza tahsis edilen 8 dönüm alan üzerine 4 bin metre kare alana 7 şeritten oluşan sera kurduk.  Bu serada her türlü ürünü yetiştiriyoruz.  Ayrıca   talep eden çiftçilerimize yerinde eğitim veriyoruz.  Amacımız çiftçilerimizin bilinçli tarımla daha fazla kazanmasıdır. Seracılığı çiftçilerimize teşvik edeceğiz”dedi.

Buğday;” Rakım olarak Yatağan’dan daha yüksek yerlerde  taşıma toprakla seracılık yapılıyor oysa Yatağan ovası seracılığa çok müsait. Çiftçilerimiz bu işe yönelirse çok karlı olacaklar.  Bize arayan firmalar sebze talebinde bulunuyor şu anda karşılayamıyoruz. Önümüzdeki yıllarda seracılığın gelişmesini bekliyoruz.”diye konuştu.

Şenyüz Buğday,  Termik Santralindeki su buharını kullanmak istediklerini belirterek şunları ekledi:

“Yatağan termik santralın buharı havaya gidiyor bu buharı seracılıkta değerlendirmek istiyoruz.  Yatağan termik Enerji Üretim AŞ yetkilileri ve Genel mürdümüz Sayın Nuri Şerifoğlu’na talebimizi ilettik çok olumlu karşıladılar inşallah önümüzdeki günlerde bunu da gerçekleştireceğiz.”

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.