YATAĞAN’DA REHBER ÖĞRETMENLERE “ÇOCUKLARDA GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI” BİLGİSİ VERİLDİ

MUSTAFA AKTAŞGünlük yaşantının bir parçası haline gelen ve çok erken yaşlarda kullanılmaya başlanan interneti ve sosyal medyayı öğrencilerde ‘doğru kullanma davranışı’ kazandırmak amacıyla Yatağan’da okul rehber öğretmenleri...

YATAĞAN’DA REHBER ÖĞRETMENLERE “ÇOCUKLARDA GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI” BİLGİSİ VERİLDİ

MUSTAFA AKTAŞ

Günlük yaşantının bir parçası haline gelen ve çok erken yaşlarda kullanılmaya başlanan interneti ve sosyal medyayı öğrencilerde ‘doğru kullanma davranışı’ kazandırmak amacıyla Yatağan’da okul rehber öğretmenleri ile toplantı gerçekleştirildi.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar başkanlığında Yatağan Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Şube Müdürleri Suat Ağı, H. Fevzi Aktaç ve okul rehber öğretmenlerin katıldı.

Eğitimcilerin ve ailelerin yanıtlarını aradıkları “Çocuklar internete nereden erişiyorlar?”, “İnterneti hangi amaçlarla kullanılıyorlar?”, “Ne tür siteleri ziyaret ediyorlar?”, “İnternet çocukların gelişimini nasıl etkiliyor?”, “Çocuklar, internet başında yaşamdan kopuk mu yaşıyorlar?”, “İnternet okul programlarını nasıl etkileyecek?” gibi sorulara cevap bulabilmek için Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan “Çocuklar ve Gençlerde Güvenli İnternet Kullanımı” konulu Çalıştay öncesinde fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda çocukların ve gençlerin interneti ve sosyal medya araçlarını yanlış kullanması sonucu ortaya çıkan olumsuz etkileri konuşuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, “Bu kapsamda okul rehber öğretmenlerinden ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla bir çalıştay düzenlenmesini kararlaştırdık. Çalıştay sonuç raporu ışığında güvenli internet projesinin sac ayakları oluşturulacak ve uygulamaya konulacak. Öğrencilere ve velilere yönelik eğitimler, örnek hikayelerin yer aldığı kamu spotu ve sinevizyon gösterileri, uzaktan ve yüz yüze seminerler ve öğrencilerin katılımı ile yarışmalar proje kapsamında yer alacak” dedi.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.