YATAĞAN’DA OKUL MÜDÜRLERİNE TEKNOFEST SEMİNERİ

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST yarışmalarına hazırlıklar sürüyor....

YATAĞAN’DA OKUL MÜDÜRLERİNE TEKNOFEST SEMİNERİ

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST yarışmalarına hazırlıklar sürüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen çalışmalar kapsamında Yatağan’da TEKNOFEST semineri düzenlendi.

MUSTAFA AKTAŞ

İlk olarak 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde roket yarışmalarında şampiyon olan ve her yıl TEKNOFEST te kürsüye çıkmayı başaran Gökova Roket Takımının kurucusu Can GÖKOVALI tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Yatağan’da TEKNOFEST Semineri düzenlendi. Okul Müdürleri ve öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen seminerde TEKNOFEST yarışmalarının tanıtımı, yarışmalara başvurular ve rapor hazırlanması gibi birçok konuda bilgiler verildi.

Üniversite yıllarında başlayan havacılık, model uçak ve roket tutkusunu görev yaptığı Gökova’da meslek lisesi öğrencilerine de aşılayan, okulda kurmuş olduğu havacılık ve uzay kulübü sayesinde havacılığa meraklı onlarca genci yetişmesini sağlayan ve bu çalışmaların ilk meyvesini öğrencileriyle katıldıkları TEKNOFEST roket yarışmalarında üniversiteleri geride bırakarak şampiyon olan Can GÖKOVALI, tecrübelerini, TEKNOFEST serüvenini ve şampiyonluğa uzanan TEKNOFEST yolculuğunu okul müdürleri ve öğretmenlerle paylaştı.

 

YATAĞAN TEKNOFEST’ E KATILACAK

Yatağan Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen seminer İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar’ın konuşmasıyla başladı. İlçe Müdürü Alemdar TEKNOFEST Muğla İl Koordinatörü Can Gökovalı ’ya teşekkür ederek TEKNOFEST yarışmalarına Yatağan okullarımızdan bu sene birden fazla dalda katılım sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Başarının Sırrı

Başarının Sırrı konulu seminerde konuşan Can Gökovalı 4 yıl boyunca TEKNOFEST yarışmalarının çok hızlı bir şekilde büyüdüğü nü ifade ederek, “TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir” dedi.

MUĞLA’DA TEKNOFEST’ E İLGİ ARTTI

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlendiğini belirten Gökovalı, “İlk yılında 2018 senesinde 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4333 takım, 20 bin genç başvuru yapmıştı. Biz de Gökova Roket Takımı olarak ilk birinciliğimizi bu yarışmada kazanmıştık.  2019 yılında yarışmalara 50 bin, 2020 yılında 100 bin genç başvuruda bulunmuşken 2021 yılında bu sayı 200 bine ulaştı. Bu yarışmaların hepsinde Muğla olarak kürsüde yer almayı başardık.” dedi.

Muğla’da yarışmalara her geçen yıl ilginin daha da arttığını ifade eden Gökovalı, “Teknofest yarışmalarına olan bu ilgi yarışmalara başvuruyu arttırırken, farklı kategorilerde kazanılan ödülleri de beraberinde getirdi” dedi.

TEKNOFEST’ TE BAŞARININ ANAHTARI

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEKNOFEST Koordinatörlüğü olarak teknoloji yarışmalarına katılacak okullarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, hazırlamış oldukları projelerin her aşamasında size yardımcı olmak için buradayız. Her kapıyı açan farklı bir anahtar vardır. Doğru anahtarı bulmak en önemli noktadır. Her proje için farklı anahtarlara ihtiyacımız vardır. Diyen Can Gökovalı TEKNOFEST teknoloji yarışmalarında hazırlanan Projeleri başarıya götüren anahtarları okul müdürleri ve öğretmenlerle paylaştı.

2022 yılı TEKNOFEST finalleri, TEKNOFEST Karadeniz olarak bu sene Samsun’da düzenlenecek.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.