YATAĞAN’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI

MUSTAFA AKTAŞ19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla, Yatağan’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Kutlamalar, sabah saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na Muhtarlar Derneği Başkanı Şuayip Özbek’in çelenk sunmasıyla başladı.Saygı...

YATAĞAN’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI

MUSTAFA AKTAŞ

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla, Yatağan’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Kutlamalar, sabah saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na Muhtarlar Derneği Başkanı Şuayip Özbek’in çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşan Yatağan Muhtarlar Derneği Başkanı Şuayip Özbek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yaklaşık 200 yıllık mazisi olan Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Genelge ile muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. 2015 yılından itibaren,  her yıl 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu topraklarda, tüm gönüllerde ait olmak, sahip çıkmak, tanımak, haberdar olmak, temsilcisi ve sesi olmak ve insana, insan hayatına dair daha pek çok tanım, Muhtar kelimesinin anlamına karşılık gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.  Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.  Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımız, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Demokrasinin en yalın halini temsil eden muhtarlarımızın vatan müdafaasında her zaman ön saflarda yer aldığı, Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşı’na kadar her zaferimizde imzaları olduğu, bilinen bir gerçektir. Aynı asil ruhu 15 Temmuz gecesi de görmüş olmak, bu milletin evlatları için bir gurur ve umut kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilçemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyorum.”

Buradaki törenden sonra Muhtarlar Derneği Başkanı Şuayip Özbek ve yönetimi Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü’yü, makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Etkinlik daha sonra Yatağan Belediyesi Hacı Ömerler Atatürk Kültür evi bahçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı etkinlikle devam etti. Burada ADM Müdürü Faruk Elbil muhtarlara hediyelerini sundu.  Etkinliğe Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Mehmet Akkoyun, Emniyet Müdür Vekili Emre Arslan, Daire amirleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şuayip Özbek ve muhtarlar katıldı.

Burada konuşan Yatağan belediye Başkanı Mustafa Toksöz,  “Muhtar gününü candan kutluyor tüm muhtarlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yatağan’da 50 muhtarımız var. Muhtarlarımızla 2,5 yılda güzel çalışmalara imza attık. Birlik ve beraberlik içinde önümüzdeki 2,5 yılda da yine güzel çalışmalar yaparak,  şu iş şu muhtar zamanında yapıldı gibi eserler bırakmak istiyoruz” dedi.

Buradaki toplantı muhtarların istek ve taleplerinin dinlenmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.