Yatağan’da kültürel mirasa sahip çıkılıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi'nin alt projelerinden olan "Muğla'nın Somut Olmayan Kültürel Mirası" projesi Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 9 okulun...

Yatağan’da kültürel mirasa sahip çıkılıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi'nin alt projelerinden olan "Muğla'nın Somut Olmayan Kültürel Mirası" projesi Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 9 okulun katılımıyla Tarihi Konak Hacı Şükrü evinde sergilendi.

Halk Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği sergi hava muhalefetine rağmen büyük ilgi görürken Yatağan yöresine ait davul zurna eşliğinde Atla gelin getirme canlandırıldı. Konuklara köy yemekleri ikram edildi.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Garnizon Komutanı Kamil Kıspet, Emniyet Müdürü Ali Özher,  İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Daire Amirleri,  Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Partilerin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı tören  Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve 9 okul tarafından hazırlanan slâyt gösterimiyle başladı.

Burada bilgi veren Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal; “ Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi'nin alt projelerinden olan "Muğla'nın Somut Olmayan Kültürel Mirası" sergimize hoş geldiniz. Muğla ilimiz Karya medeniyetinin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmanın sevincini yaşıyoruz. Kültürel mirasımız gerçekten çok önemli. Bu etkinliğimize katkı yapan Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan’da yaptığı konuşmada; “ Ben şahsen bu projeye çok önemsiyorum. İlk okuduğumda somut olmayan projeye nasıl sahip çıkılacağını düşündüm ama projenin içeriğini öğrendikten sonra çok beğendim. İlimizde yaşanan kültürlerin kayıt altına alınması korunması gelecek kuşaklara aktarılmasından daha güzel bir şey olamaz.  Ben de tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Kaymakam Özkan ve beraberindekiler 9 okulun açtığı sergileri gezip bilgi aldılar.  Yatağan yöresine ait davul zurna eşliğinde Atla gelin getirmenin canlandırılması büyük ilgi gördü. Daha sonra hazırlanan köy yemekleri Konuklara ikram edildi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.