Yatağan’da Kültür Turizmi atağı

Son zamanlarda tarihi ve kültürel alanda yapılan çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Yatağan'da son müjde 400 yıllık tarihi su sarnıcının restorasyon ihalesinin yapılacağının açıklanmasıyla geldi. Kültür Yolu, Kutsal...

Yatağan’da Kültür Turizmi atağı

Son zamanlarda tarihi ve kültürel alanda yapılan çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Yatağan'da son müjde 400 yıllık tarihi su sarnıcının restorasyon ihalesinin yapılacağının açıklanmasıyla geldi. Kültür Yolu, Kutsal Yol, Jeopark, Hacı Ömerler Evi, Osman Hamdi Bey Evi, Hacı Şükrü Evi, Panamara Tapınağı, Stratonikeia ve Lagina gibi değerleriyle dikkat çeken Yatağan yılın 12 ayı turizmin önde gelen merkezlerinde olmaya aday.

Yaz turizminin başkenti haline gelen Muğla'da turizmi 12 aya yaymak için Muğla Valiliği öncülüğünde yürütülen çalışmalar devam ederken, Yatağan kültürel ve tarihi alanda attığı somut adımlarla dikkat çekmeye devam ediyor.

Bilindiği üzere son olarak; Tarihi Hacı Ömerler Evi'nde yapılan restorasyon çalışmalarında sona gelinmiş, çalışmaların bununla da sınırlı kalmayacağı belirtilmişti.

Yapılan görüşmelerin ardından Muğla Valiliği Kültür Fonu'ndan 80 Bin TL kullanılabilir ödenek ayrılan 400 yıllık kubbeli su sarnıcının restorasyonu için de Yatağan Belediyesi tarafından kollar sıvandı.

Yatağan Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre sarnıç ihalesinin 8 Şubat Cuma günü yapılması planlanıyor. Sarnıç ile beraber etrafındaki 2 Bin metrekarelik alanında restore edilmesi beklenirken, Sarnıç Projesi'nin Hacı Ömerler Evi Projesi'yle birleştirilmesi ve iki projeyi kapsayan 10 Bin metrekarelik alanın Yatağan'da kültür turizminin kalbi haline getirilmesi söz konusu.

Bundan yaklaşık 400 yıl önce konargöçer Türkler tarafından çobanlar ve bölge halkının su ihtiyacını karşılaması amacıyla yaptırılan Sarnıç benliğini günümüze kadar muhafaza eden orijinal yapısıyla dikkat çekerken, projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Yatağan Belediyesi'nin amacı da tarihi yapının orijinal halinin muhafaza edilerek restore edilmesini sağlamak.

Bilindiği üzere; Muğla Valiliği öncülüğünde Yatağan'da yürütülen Kültür Yolu, Kutsal Yol ve Jeopark Projeleri de Muğla'da turizmin 12 aya yayılması için umut verirken, Yatağan'ın Stratonikeia ve Lagina gibi önemli antik kentlere sahip olması da dikkatleri Yatağan'a çekiyor.

Bunun yanı sıra; Yatağan'a bağlı Turgut Beldesi'nde yer alan tarihi Osman Hamdi Bey Konağı ve Bozüyük'teki Hacı Şükrü Evi ile henüz gün yüzü görmemiş Panamara Tapınağı gibi değerler de Yatağan'ın kültürel ve tarihi alandaki önemli değerleri arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.