Yatağan’da İyi Tarım çalışması başladı

Yatağan  İlçesinde  iyi tarım çalışmaları başladı. İyi Tarıma geçmek isteyen çiftçiler, Konak Mahallesinde  US-KO Tarım  Danışmanlık Gıda sanayi Şirketi tarafından açılan büroya Çiftçi Kayıt ...

Yatağan’da İyi Tarım çalışması başladı

Yatağan  İlçesinde  iyi tarım çalışmaları başladı. İyi Tarıma geçmek isteyen çiftçiler, Konak Mahallesinde  US-KO Tarım  Danışmanlık Gıda sanayi Şirketi tarafından açılan büroya Çiftçi Kayıt  Sistemine bağlı olduklarını gösteren belgelerle  müracaat edebiliyor.

İyi Tarım uygulamasına geçen çiftçiler ürünlerini denetim altında yapıyor daha iyi fiyata satıyor ve dönüm başına  devlet desteği  alıyor. Şu ana kadar İyi Tarım uygulamasına geçmek isteyen çiftçi sayısının 50’yi geçtiğini belirten, US-KO Tarım  Danışmanlık Gıda Sanayi Şirketi Yetkilisi Ali Esmer; “Şirketimiz   Tarım Bakanlığı ile koordineli çalışmaktadır. İyi Tarıma geçen  çiftçilerin ürünleri  tüketiciye ulaşana kadar denetim altında yapılmaktadır. Bu çiftçilere  Tarım Gıda ve Hayvancılık  Bakanlığı yetkili kuruluşları tarafından  sertifika verilmektedir. İyi Tarım ayrıca gıda güvenliği bakımından da çok olumlu bir çalışmadır. Yatağan’da çok sayıda çiftçinin iyi  tarım uygulamasına geçmesi bekleniyor”dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.