YATAĞAN’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İlköğretim Haftası Yatağan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.  2021-2022 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası programı 13 Eylül Pazartesi günü saat 09.00'da Atatürk Meydanında çelenk...

 YATAĞAN’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İlköğretim Haftası Yatağan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.  2021-2022 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası programı 13 Eylül Pazartesi günü saat 09.00'da Atatürk Meydanında çelenk sunma töreniyle başladı.

İlçe protokolü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sundu. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni eğitim öğretim yılı mesajı okundu.

Törenin ardından İlçe Müdürü Osman Alemdar, Kıbrıs İlkokulu Müdürü Mehmet Nuri Özler, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü’yü makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Kökçü ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenerek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlköğretim Haftası kutlama programı Bozüyük İlkokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Bozüyük İlkokulu bahçesinde düzenlenen kutlama programına Yatağan Kaymakamı Onur Kçkçü, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kerim Bender, Ak Parti İçe Başkanı Ali Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Resul Murat Kılıçarslan, mahalle muhtarları, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

KUTLAMA PROGRAMI SADE BİR TÖREN HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz hafta geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde beyin ölümü gerçekleşen Merve Nur Arık’ın vefatı sebebiyle birçok gösterinin çıkartılarak sade bir tören olarak gerçekleştirilen ilköğretim haftası programı  saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 2021-2022 eğitim öğretim yılı mesajının okunması ile başladı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar yaptı. İlçe Müdürü Alemdar konuşmasında  “Covid 19 salgını sebebiyle uzun bir süre okul sıralarından uzak kalan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeniden kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.” dedi.

EN İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM İMKÂNI SUNMAK GAYRETİNDEYİZ

İlçe Müdürü Alemdar “44 okulda,  429 derslikte, 478 öğretmen ve 6490 öğrenci ile 6 Eylül'den itibaren tam zamanlı ve yüz yüze eğitime başladıklarını ifade ederek “Sahip olduğumuz bütün imkân ve kabiliyetleri eğitimin ve çocuklarımızın hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Onların kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanması için okullarımızda her türlü altyapı eksikliklerini gidermek, okullar arası imkan farklılıklarını azaltmak, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak için çaba gösteriyoruz.” dedi.

HAYIRSEVERLERİMİZ OKULLARIMIZA KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYOR

Devletin imkanları yanında, eğitime gönül vermiş hayırseverlerin sundukları katkılarla eğitim yuvalarının çehresinin değiştirdiklerini ifade eden Alemdar, “Bugün burada Bozüyük İlkokulumuzun boyasından lavabolarına kadar yenilenmesine vesile olan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı yöneticilerine ve çok kıymetli kadın hekimlerimize sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ FEDAKARCA GÖREV YAPIYOR

Öğretmenlerin şartlar ne olursa olsun eğitimi bir an bile kesintiye uğratmadan fedakârca görev yaptıklarını dile getiren İlçe Müdürü Alemdar, “Kıymetli meslektaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor; yeni eğitim öğretim yılında başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

BİLİME SEVDALI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konuşmasında öğrencilere seslenen İlçe Müdürü Alemdar “Öğretmenlerinizin rehberliğinde sizlerin millî ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilime sevdalı, mutlu bireyler olmanız için çalışıyor ve çabalıyoruz. Her daim yanınızdayız. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi diliyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA KENDİLERİNİ İFADE ETMELERİ İÇİN FIRSAT TANIYALIM

Velilerin, Millî eğitim ailesinin ayrılmaz ve en kıymetli parçalarından birisi olduğunu dile getiren İlçe Müdürü Alemdar, “Sabırla ve fedakârca büyüttüğünüz çocuklarımız artık okullarımızda bizlere emanet. Sizler evde, çocuklarımızın kendilerini ifade etmelerine fırsat tanıyın, onlara kulak verin. Dinleyin. İçlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarına izin verin. Hep birlikte omuz omuza onların daha yaratıcı, üretken ve mutlu bireyler olmalarını sağlayalım; çocuklarımızı daha güçlü bir geleceğe taşıyalım” dedi.

YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE BAYRAK TAKTİM EDİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından ‘Okula yeni başlayan anasınıfı öğrencileri ile bu sene 1. Sınıfa başlayan öğrencilere’ okulun son sınıfında öğrenim gören öğrencileri tarafından çiçek ve Türk Bayrağı taktimi gerçekleştirildi.

Bayrak taktimi sırasında bir konuşma gerçekleştiren 4. Sınıf öğrencisi Nisa Yaren Kuş “Merhaba yeni arkadaşlarım, okulumuza ve yuvanıza hoşgeldiniz. Bundan sonra şanlı bayrağımızı bizlerden alıp taşıyacak olan sizlersiniz” dedi.

Bozüyük İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Elif Kaya ve Mehmet Yıldırım’ın ilköğretim haftası konulu şiirlerinin okunmasının ardından program sona erdi.

İLK DERS ZİLİ ÇALINDI

Programın ardından Yatağan Kaymakamı Onur KÖKÇÜ ve protokol tarafından okul zili çalındı. Kaymakam Kökçü, “2021-2022 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.