YATAĞAN’DA GÖRKEMLİ 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

MUSTAFA AKTAŞ15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Şehitleri anma günü dolaysıyla, Yatağan’da kaymakamlık ve belediye tarafından, Yeni Mahalle Tilkiler semtine yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Parkı’nda etkinlik düzenlendi.Etkinlik,...

YATAĞAN’DA GÖRKEMLİ 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

MUSTAFA AKTAŞ

15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Şehitleri anma günü dolaysıyla, Yatağan’da kaymakamlık ve belediye tarafından, Yeni Mahalle Tilkiler semtine yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Parkı’nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, garaj noktasından mehter takımı ve bayraklar eşliğinde yürüyüşle başladı. 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Parkı’nda devam etti. Törene, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu iştirak etti. Saygı duruşu yapıldı.  İstiklal marşı okundu.

Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, yaptığı konuşmada; “Değerli Yatağanlı kardeşlerim 15 Temmuz demokrasi ve Milli birlik gününüz kutlu olsun. 15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz başta olmak üzere bağımsızlığımız ve geleceğimiz için, geleceğimiz ve kutsal değerlerimiz için, canlarını veren mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duyguları içinde yad ediyoruz” dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sevgili protokolümüzün değerli üyeleri, sevgili muhtarlarım Çok değerli hemşerilerim ve basınımızın güzide temsilcileri, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin 5. Yıldönümünde sizlerle birlikteyiz. 15 Temmuz Aziz milletimizin darbecilerin alçak işgal planlarına karşı birlik içinde “Türkiye Geçilmez” diyerek darbeyi önlediği tarihe altın harflerle yazılmış destansı direnişin adıdır. 15 Temmuz ülkemiz üzerindeki tüm emperyalist hesapların milli irade düşmanı, darbeci niyetlerin tasfiye edildiği milli duruşun adıdır. 15 Temmuz milletçe varoluş hikâyemizin özeti, gaza ve şehadet ruhunun dirilişidir. 15 Temmuz millet – devlet kaynaşmasının zirvesi, milletin devletine canı pahasına sahip çıkışının eşi benzeri görülmemiş örneğidir.  15 Temmuz ülkemiz ve devletimizin kötü günlerini ellerini ovuşturarak, bekleyen bütün hainlerin planlarının bayrak uğruna can vermeye hazır vatandaşlarımız tarafından yok edildiği günün adıdır. 15 Temmuz selaların belalara galip geldiği gündür. 15 Temmuz Türkiye’nin hürriyetine göz diken hainlere Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde milletimizin destansı direnişidir. Bize düşen 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamaktır. Bize düşen milletçe kazandığımız bu direnişin şuuruyla, milli birlik ve kardeşlik bilincini gelecek nesillere aktarmaktır. 15 Temmuz’da destan yazarak şehit olan tüm kahramanlara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin her birini rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Buraya gelerek bizleri onurlandıran tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte ayrıca, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz konuşması izlendi. İmam Süleyman bayram tarafından Kuran okundu. İmam Üzeyir Yıldırım tarafından sala okundu. 15 Temmuz’la ilgili slayt gösterileri izletildi.  Etkinliğe katılanlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu, karikatür sergisi ve aşı için stant açıldı.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.