YATAĞAN’DA, GELECEĞE NEFES İÇİN FİDAN DİKMEYE KOŞTULAR

MUSTAFA AKTAŞMilli Ağaçlandırma gününde ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ programı kapsamında Yatağan’da 2 bin fidan toprakla buluştu.Ülkemizi daha yeşil daha yaşanabilir kılmak için, Yüzde 68’i ormanlarla kaplı Muğla’nın...

YATAĞAN’DA, GELECEĞE NEFES İÇİN FİDAN DİKMEYE KOŞTULAR

MUSTAFA AKTAŞ

Milli Ağaçlandırma gününde ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ programı kapsamında Yatağan’da 2 bin fidan toprakla buluştu.

Ülkemizi daha yeşil daha yaşanabilir kılmak için, Yüzde 68’i ormanlarla kaplı Muğla’nın Yatağan İlçesinde, 5 ha sahada 2000 adet fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu. 11 Kasım saat 11.00 de 11 Milyon Ağaç için, Bugün Fidan Yarın Nefes' programı kapsamında 81 ilde eş zamanlı fidan dikimi yapıldı.

Yatağan’da fidan dikim etkinliği Doğanköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz,  Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yatağan Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk gazetemize yaptığı açıklamada; ‘11.11.2021 Milli ağaçlandırma günü etkinliği kapsamında yatağan orman işletme müdürlüğü kavak orman işletme Şefliği içerisinde kalan 5 ha sahada 2000 adet fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu. Bu etkinlik kapsamında 3500 adet değişik tür fidan işletme müdürlüğü binası önünde Halka dağıtıldı. Ayrıca öğrencilere geleceğe nefes Kampanyası kapsamında okul setleri minik saksılı Fidanlar dağıtıldı. Geleceğe nefes dünyaya nefes sloganı ile Fidan dikim etkinliğine katılan kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri siyasi parti yöneticileri tüm Yatağanlı Hemşerilerimiz ile fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.  Yatağan orman işletme müdürlüğü olarak kurumum adına tüm protokol ve katılımcılara Geleceğe nefes oldukları için şükranlarımızı sunarız’ dedi.

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.