Yatağan’da gazilere büyük ilgi

30 Ağustos Zafer Bayramı Yatağan’da da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Gaziler ve Şehit yakınlarına özel ilgi gösterildi. Yatağan Kaymakamlığı Belediye Başkanlığı,  Garnizon Komutanlığı Emniyet Müdürlüğü...

Yatağan’da gazilere büyük ilgi

30 Ağustos Zafer Bayramı Yatağan’da da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Gaziler ve Şehit yakınlarına özel ilgi gösterildi. Yatağan Kaymakamlığı Belediye Başkanlığı,  Garnizon Komutanlığı Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile Gaziler ve Şehit yakınları için ayrıca Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş sosyal tesislerinde yemek düzenlendi.

Yatağan’daki etkinlikler saat 09.30 da Anıta Çelenkleri konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.  Buradaki törene, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Garnizon Komutan Vekili J. Kıdemli Başçavuş Hacı Yusuf Ekiz, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Arda deveci, Daire amirleri,  siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  vatandaşlar Gaziler ve Şehit yakınları katıldı.

Günün önem ve anlamını belirten konuşma, J. Astsubay Çavuş Burak Mutluyılı tarafından yapıldı. Mutluyılı, yaptığı konuşmada, kurtuluş savaşının nasıl hangi şartlarda başlayıp nasıl sona erdiğini anlatarak, bu günlere gelinmesini sağlayan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları Türk halkına şükranlarını belirtti.

Törenden sonra Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan makamında tebrikleri kabul etti. Burada Yatağan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Karahan, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’a kalpak hediye etti.

Etkinlik daha sonra Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş sosyal tesislerinde, Gaziler ve Şehit yakınlarına verilen yemekle devam etti.   Yemek Yatağan Müftü vekili Haydar Darakçı tarafından yapılan dua ile başladı.   Yemeğe katılan Yatağan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Karahan; “Yatağan’da, Gaziler ve Şehit yakınları olarak büyük ilgi görüyoruz. . Yatağan Kaymakamlığı Belediye Başkanlığı,  Garnizon Komutanlığı Emniyet Müdürlüğü ve diğer daire amirlerimiz her türlü ilgiyi gösteriyor. Yatağan’da Kore Gazisi 3 kişi kaldı. Gerisi Kıbrıs ve terör gazilerimiz.  Bizleri bir araya getiren Kaymakamımıza kalpaklarımızı temin eden Belediye Başkanımıza Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş Maden direktörlümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan’da, etkinliklere iştirak eden herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.