Yatağan’da Festival heyecanı

Muğla- Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Deve Güreşi Festivali bu yıl 19 Ocak 2014 Pazar günü, Orman Kavşak Sahası'nda düzenlenecek.Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen...

Yatağan’da Festival heyecanı

Muğla- Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Deve Güreşi Festivali bu yıl 19 Ocak 2014 Pazar günü, Orman Kavşak Sahası'nda düzenlenecek.

Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Deve Güreşi Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 meşhur güreş devesinin katılacağı festivalin havanın güzel olması durumunda, rekor sayıda vatandaşın izlemesi bekleniyor. Güreşler Yatağan Kaymakam Vekili Mustafa Serin ve Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık himayesinde yapılacak. Kaymakam Vekili Mustafa Serin ve Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık yatağanlı bir ailenin devesi Çılgın Deniz ile hazırlık fotoğrafı çekildiler.

Işık: Yörük Kültürünü yaşatıyoruz

Kendisinin bir Deveci ve Yörük çocuğu olduğunu belirten Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, “Bu yıl 14.sü düzenlenecek olan deve güreşleri için komitemiz oluştu, çalışmaları sürüyor. Şuana kadar 120 deve sahibi ile görüşmeler tamamlandı. Geleneksel hale getirdiğimiz ve atalarımızın mirası olan Yörük Kültürü'nü yaşatmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar katkılarını esirgemeyen Yatağan halkına, İş adamlarımıza güreşlere bu yıl sponsor olan iş adamı Mehmet Serdaroğlu’na, sivil toplum örgütlerimize, kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yatağan Deve Güreşleri artık marka oldu.  Ege Bölgesi'nin en ilgi çeken güreşlerini tertip ediyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor, Yatağan ve çevre halkını güreşlerimize bekliyoruz” dedi.

Güreşler bu yıl ücretsiz

Güreşlerin büyük ihtimalle Yatağanspor yararına yapılacağını belirten Başkan Işık; ‘Bu yıl güreşlere girişlerden vatandaşlardan ücret almayacağız.  Çünkü  iş adamlarımızın sponsor olmaları yükümüzü hafifletti’ şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.