Yatağan’da Çocuk Şenliği başladı

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların katılımıyla  düzenlenen  yıl sonu Çocuk Şenliği etkinlikleri   Spor salonunda düzenlenen törenle başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı...

Yatağan’da Çocuk Şenliği başladı

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların katılımıyla  düzenlenen  yıl sonu Çocuk Şenliği etkinlikleri   Spor salonunda düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları AbdullahYılmaz, Mustafa  Akdere, İlçede faalliyet gösteren okulların öğrenci, öğretmenleri ve veliler katıldı.  AHİ Sinan Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları  ekibi miniklerinin  sergilediği gösteri  ve Kıbrıs İlk Okulu öğrencilerinin kendi aralarında oluşturdukları iki takımın Tombik Oyunları (Dikili taş) gösterisi  büyük ilgiyle izlendi.  Gösteriler sonunda öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa  Akdere, tarafından madalyaları verildi.

10 Gün sürecek şenliklerle ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı hatırlatarak, çocuklarımızı anne ve babalarının oynadığı oyunlarla buluşturmak adına bu şenliği düzenledik. Bu şenlik ile çocuklarımızı tv, bilgisayar, internet ve sosyal medyadan uzaklaştırarak, kendi yaşıtlarıyla beraber kardeşçe oynayabilecekleri oyunlarla buluşturmak kaynaştırmak istedik.

Geleneksel çocuk oyunlarını tüm ülke çocuklarına ulaşmak ve diğer ülke çocuklarına ulaştırmak hedefimizdir.

Çocuklarımızı öz kültürümüz olan anne babalarının ve dedelerinin oynadıkları oyunlarla tanıştırmak hem de oyun ortamlarında büyümelerini sağlamak en önemli amacımızdır.

Sadece kazanmaya odaklı modern yarışmaların aksine eğlenerek paylaşarak spor kültürünü küçükken kazandırmak rakibine saygı duyarak yarışmak en önemli hedefimizdir.

Kültürümüzde bulunan düşene vurulmaz kuralı oyunlarımızın en önemli ilkesidir. Çocuklarımızın zekâlarını körelten onları hırçınlaştıran bilgisayar oyunlarından ve televizyonun sihirli dünyasından uzak tutmak için yola çıktık.

Onların hareketli ve sağlıklı bir yaşama adım atmalarını sağlamak en önemli amaçlarımız arasındadır.

Yapacağımız çalışma ve projelerle birlikte kendine yeten güvenen inanan geleceğini bugünden şekillendiren ve en önemlisi yaşadığı dünyayı bulduğundan daha temiz bırakan toplumun temellerini atmak istiyoruz.”

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.