YATAĞAN’DA 28 KEÇİ YETİŞTİRİCİSİNE 47 DAMIZLIK TEKE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2009 yılından bu yana 40 ilde uygulanmakta olan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” ile üreticilerin elinde bulunan sürülere yüksek vasıflı erkek damızlık tekelerin dağıtımı...

YATAĞAN’DA 28 KEÇİ YETİŞTİRİCİSİNE 47 DAMIZLIK TEKE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2009 yılından bu yana 40 ilde uygulanmakta olan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” ile üreticilerin elinde bulunan sürülere yüksek vasıflı erkek damızlık tekelerin dağıtımı ile sürülerde kan değişimi sağlanarak yetiştiricilerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Yatağan İlçesinde, 100’ün üzerinde keçi sahibi olan 28 yetiştiriciye, Denizli İli Halk Elinde Islah Projesine kayıtlı sürülerden temin edilen 47 adet damızlık teke adayı oğlak İlçe tarım Müdürü Ayşe Didem Biber ve diğer yetkililerin katılımıyla dağıtıldı.  Projenin amacı sürülere yüksek kaliteli erkek damızlık katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerdeki mevcut verimliliği arttırmak.

Damızlık tekeleri teslim alan üreticiler; zor koşularda Atalarımızdan dedelerimizden gelen Yörük geleneği olan keçi üretimine devam ediyoruz.  Devletimizin katkılarıyla bundan sonra daha fazla üretim yaparak hem biz kazanacağız hem de ülkemize kazandıracağız’ dediler.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.