YATAĞAN’DA 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI

MUSTAFA AKTAŞGazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yatağan’da büyük bir coşkuyla kutlandı.İlçe programı 19 Mayıs Gençlik Korteji yürüyüşü ile başladı....

YATAĞAN’DA 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI

MUSTAFA AKTAŞ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yatağan’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

İlçe programı 19 Mayıs Gençlik Korteji yürüyüşü ile başladı. Madenci heykeli önünden başlayan kortej yürüyüşüne Garnizon Komutan Vekili Yasin Bozkurt, Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kerim Bender, İlçe Jandarma Komutanı Resul Murat Kılıçarslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar , İlçe Gençlik Spor Müdürü Kamuran Adalı, Kurum Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı. Yatağan Gazi Anadolu  Lisesi Bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne vatandaşlar alkışları ve ellerinde bayraklarıyla eşlik ettiler. Kortej Cumhuriyet meydanı Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

Kurtuluş Savaşının ve Milli Mücadelenin 103. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çelenk Sunma Töreni Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından  Atatürk Anıtına  İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çelengi , İlçe Müdürü Kamuran Adalı tarafından sunuldu.

KUTLAMALAR ŞEHİR STADYUMUNDA YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Yatağan Kaya Köstepen Stadyumunda gerçekleştirildi. Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Garnizon Komutan Vekili  Hava İkmal Yüzbaşı Yasin Bozkurt,  Belediye Başkanı Mustafa Toksöz,  Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kerim Bender, Baro Temsilcisi Bilal Yavuz Özsan,  İlçe Jandarma Komutanı Resul Murat Kılıçarslan, Kurum Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, Gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Yatağan Gençlik Merkezi Lideri Ayşe Karanlık ve Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarih Öğretmeni Özmen Şahin’in yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Kutlama Mesajı okundu. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve spor İlçe Müdürü Kamuran Adalı yaptı. Adalı konuşmasında “  19 Mayıs 1919’da milletimizin umudu olarak Samsun’da başlatılan İstiklal mücadelemizin 103. yıldönümünü idrak ediyoruz. Aziz milletimizin her bir Ferdi bu vatanın bize şanlı ecdadımızın bir emaneti olduğunu şuuru  içindedir. Bu millet bir asri aşkın bir zaman boyunca iftiharla taşıdığı aziz emaneti layıkıyla geleceğe taşımak noktasında bugün her zaman olduğundan daha da kararlı ve azimlidir. Gelecek hedefine  yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir bu tarihi gün aynı zamanda geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin akıl duygu sağduyu ve fedakarlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığı gündür. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatı gençlerimiz vatanımıza ve milletimizin hukukuna sımsıkı bağlıdır daha nice nesiller boyunca gençlerimiz bu kutlu görevlerini daha iki ile yerine getirmeye aynı şevkle devam edecektir. 19 Mayıs 1919’un 103. yıldönümünde milli mücadelemizin başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bütün istiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla minnetle ve rahmetle anıyorum 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kutlama programı okunan şiirlerin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Gençlik Gelecektir!” teması ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Spor müsabakalarında dereceye giren sporcu öğrencilere kupaları protokol tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından kutlama programı Yatağan Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisi ile devam etti. 45 kişilik halk oyunları ekibi sergiledikleri performans ile izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Aya’ya cevabı coşkulu bir şekilde okundu. Programda Daha sonra güreş, Tekvando ve Okçuluk gösterileri sergilendi. Öğrencilerin gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

BANDO TAKIMINDAN BAYRAK GÖSTERİSİ FİNALİ

Programın finalinde Yatağan Gazi Anadolu Lisesi Bando takımı gösterisi sergilendi. Bando takımı marşlar çalarak oluşturdukları koreografi sonunda Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı açarak izleyenleri selamladılar. Bando takımının bayrak gösterisi ayakta alkışlandı.

Tören sonunda İlçe Protokolü tarafından Gençlik Merkezi tarafından oluşturulan stantlar ziyaret edilerek gençlerin bayramı kutlandı.

GENÇLERE BAYRAM HEDİYESİ ÜCRETSİZ SİNEMA

Program sonunda Gençlik Merkezi Sinema Salonunda Yatağan Belediyesi tarafından 19 Mayıs kapsamında öğrencilere ücretsiz olarak gösterilen Kurtuluş Hattı Sinema filmi ilçe protokolünün katılımıyla gençlerle birlikte izlendi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.