YATAĞAN'A DOĞALGAZ VERİLİYOR

Muğla’da ilk doğalgazın verileceği yer olan Yatağan ilçesinde, doğalgazın dağıtımını sağlayacak olan çelik boru hattının döşeme çalışmaları başladı. Boru hattına ilk kaynak “Altın Kaynak” adı verilen bir törenle...

YATAĞAN'A DOĞALGAZ VERİLİYOR

Muğla’da ilk doğalgazın verileceği yer olan Yatağan ilçesinde, doğalgazın dağıtımını sağlayacak olan çelik boru hattının döşeme çalışmaları başladı. Boru hattına ilk kaynak “Altın Kaynak” adı verilen bir törenle başladı.

Vatandaşlara yaşam alanında büyük kolaylık sağlayan doğalgaz Muğla’ya da geliyor.  Doğalgaz ilk aşamada Muğla Menteşe, Yatağan, Ula İlçeleri ve Bayır Mahallesi olmak üzere 4 yerleşim alanına verilecek. Muğla’da ilk doğalgazın verileceği yer olan Yatağan İlçesinde, kazı boru döşeme ve çelik boru kaynaklarının başlaması dolaysıyla   ‘Altın kaynak’ ismi verilen tören düzenlendi. Törende kurban kesilerek dualar okundu.

Çamlık mevkiinde düzenlenen törene, Yatağan Kaymakamı Veli Biçer,  Belediye Başkanı H. Haşmet Işık,  Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir,  AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk,  AK Parti İlçe Başkanı Osman Koç, Akmercan Firması Genel Müdürü Yunus Kesgin,   Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Işık: Hep destek verdik

Doğalgazın İlçenin çehresini değiştireceğini belirten Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık  yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘Doğal projesine hep destekledik.  Belediye meclis kararıyla da onay verdik.  Doğalgaz İlçemizin çehresini değiştirecektir. Özellikle çevre kirliliği önlenecek bayanlara büyük kolaylıklar gelecektir.  Çalışmaların başlamasından dolayı çok mutluyuz.  Dogalgazın İlçemize gelmesine sağlayan Devletimize ve tüm emeği geçenlere firma yetkililerine teşekkür ediyoruz’

“Doğalgazda pardon olmaz”

“Doğalgazda pardon olmaz, doğal gazda yapılacak bir hatanın telafisi yoktur bu nedenle çalışmalarımızı çok hızlı bir o kadarda titiz bir şekilde sürdürüyoruz” diyen, Akmercan Firması Genel Müdürü Yunus Kesgin;  “Muğla Doğalgazının lisans ihalesini 15 Kasın 2012 tarihinde Enerji piyasası Denetleme Kurulundan aldık, İlk çalışmayı Yatağan’dan başlattık. 5 Yıl içersinde çalışmalar tamamlanacak 30 yıl süreyle hizmet vereceğiz.  Şunu söyletebilirim ki 29 Ekim 2014 tarihinde ilk Doğalgazı vereceğiz.  Doğalgazın gelmesiyle Yatağan’da  her alanda hareketlilik olacaktır.  Abone kabulleri de Muğla Merkez ve Yatağan’daki bürolarda önümüzdeki günlerde başlayacak.  İşin tamamı 30 milyon dolarlık yatırımdır Muğla İlinde ilk doğalgazı Yatağan halkı kullanacak,  Çalışmalarımızda bizlere büyük destek olan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’a ve personeline teşekkür ediyor  doğalgaz’ın Yatağan’a Muğla’ya hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Yatağan Kaymakamı Veli Biçer’de Doğalgazın önemini vurgulayarak Muğla’da doğalgazın ilk Yatağana verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yapılan konuşmalardan sonra, kurban kesilerek dualar okundu, çelik boru kaynağı yapıldı.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.