Yatağan’a 25 dönümlük mesire alanı

Yatağan’a bağlı Yeşilbağcılar Beldesi’nde bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda Yatağan çevresinin en büyük mesire alanlarından biri beldede oluşturuldu.Toplam 25 dekar alan üzerine kurulan mesire alanı; yapay şelale,...

Yatağan’a 25 dönümlük mesire alanı

Yatağan’a bağlı Yeşilbağcılar Beldesi’nde bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda Yatağan çevresinin en büyük mesire alanlarından biri beldede oluşturuldu.

Toplam 25 dekar alan üzerine kurulan mesire alanı; yapay şelale, piknik alanları, yürüyüş parkurları, çeşme ve tuvalet gibi pek çok sosyal imkanı içinde barındırıyor. TKİ’ye bağlı GELİ Müessese Müdürlüğü tarafından istimlak edilen Yeşilbağcılar Beldesi’nde çalışmalar hızla devam ederken, beldede Yatağan çevresinin en büyük mesire alanlarından birisi oluşturuldu.

Yeşilbağcılar Beldesi Dağdibi Mahallesi’nde 25 dekar alan üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda büyük ölçüde tamamlanan mesire alanı; yapay şelale, piknik alanları, yürüyüş parkurları, çeşme ve tuvalet gibi pek çok sosyal imkanı içinde barındırırken, Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Ertaf Cicili söz konusu mesire alanının yüzlerce kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Mesire alanı üzerindeki çalışmaların devam edeceğine vurgu yapan Başkan Cicili; “İstimlak sürecinin tamamlanmasının ardından yeni yerleşim alanlarımızdaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Son olarak 25 dekar alan üzerinde yaptığımız çalışmalarla bölgenin en büyük mesire alanlarından birisini oluşturduk ve çalışmaları, yapımını büyük ölçüde tamamladığımız yapay şelale ve piknik alanı ile taçlandırdık.

Söz konusu alan etrafı kavak ve çeşitli türlerden bitkilerle zenginleştirilmiş çam ormanlarının içindeki yürüyüş parkurlarını da içinde barındırıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan yapay şelale tamamen eski yerleşim alanımızdan temin edilen malzemelerle inşa edildi” ifadelerini kullanarak, yerel seçimlere kadar yoğun tempoda çalışacaklarını belirterek, “Bilindiği üzere 2014 yerel seçimlerinin ardından beldemiz Yatağan Belediyesi’ne bağlanacak ve mahalleye dönüştürülecek. Elimizdeki imkanlar dahilinde bu süre zarfında yapabileceğimizin en iyisini yapmak hedefindeyiz. Yeni yerleşim alanlarımızı daha yaşanabilir düzeye getirmek istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 264 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.