Yatağan’a 16.8 milyon TL yatırım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Yatağan muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda belediyenin yatırım ve çalışmalarını değerlendirirken, 2016 yılında 16 milyon 797 bin TL yatarım yapacaklarını açıkladı. Gürün;...

Yatağan’a 16.8 milyon TL yatırım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Yatağan muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda belediyenin yatırım ve çalışmalarını değerlendirirken, 2016 yılında 16 milyon 797 bin TL yatarım yapacaklarını açıkladı. Gürün; “ Bahane değil hizmet üretiyoruz.” Dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan’a yapılan ve yapılacak olan yatırımları açıkladı. Gürün, muhtarlarla gerçekleştirilen toplantı öncesi beraberinde Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, İlçe Başkanı Kamil Genek  ile Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan’ı makamında ziyaret etti.  Gürün; “Büyükşehir olarak 396 köye hizmet götürüyoruz,  900 su deposu 1200 mezarlık var, en büyük sorumuz kanalizasyon ve arıtma tesisleri,  sorumluluk içinde olup bahane değil hizmet üretiyoruz şeklinde konuştu.  Gürün’e Madenci heykeli hediye eden Kaymakam Özkan, Bizde belediyemize elimizden geldiğince yardımcı olmaya katkı yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Gürün ayrıca sırasıyla Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Santral Direktörü Serdar Toprak, Maden Direktörü Yüksel Akın ve Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ı da  ziyaret etti. Gürün bu ziyaretlerin ardından Yatağan Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına geçti. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da hazır bulundu. Toplantıya Yatağan muhtarlarının yanında sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri de katılım gösterdi.

Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren  Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra imkanlar doğrultusunda hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu ilk günlerde, kurumsal yapısındaki eksikliklerden dolayı zorluklar yaşadığını anlatan Işık, büyükşehrin kısa süre içerisinde her yere ulaşabilir konuma geldiğini belirterek; “Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren en önemli konu, ilçemizdeki mermer sektörünün atıklarıdır. Bunların bir yere toplanması için çalışmalar yapılmaktadır. Yatağan’da yaklaşık 45 tane mermer fabrikası, ocağı ve atölyesi bulunmaktadır. Büyükşehirle birlikte bu çalışmayı tamamlayacağız” diye konuştu. Işık, büyükşehir birimlerinin Yatağan’da önemli çalışmalara imza attığını vurgulayarak, “İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Yatağan’daki çalışmalarını sürdürmektedir. Atatürk Caddesi’nin asfaltlanması, köprülerin yapılması ve mahallerimizdeki bazı hizmetleri yapılması hızla devam etmektedir. Muhtarlarımız şundan emin olsun ki, hizmet gitmeyen muhtarlık olmayacak” dedi.

Büyükşehir Yasasının sıkıntılarına rağmen iki yılda bahane üretmeden hizmet ürettiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, Muğla’da 13 bin 247 kilometrekare içinde, 908 bin nüfusla büyük bir aile olduklarını, Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarıyla yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin vatandaşlara, muhtarlara anlatıldığını söyledi.

Yatırım ve çalışmalar değerlendirildi

Bu toplantıların amacının kendilerini denetime açmak olduğunu belirten Gürün; “Yatağan ilçemize de 11 milyon 803 bin liralık yatırım yaptık. 2016 yılında Yatağan ilçemize 16 Milyon 797 bin liralık yatırım yapacağız.

Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarımızla siz muhtarlarımızla bir araya geliyor, iki yılda yaptıklarımızı, 2016 yılında yapacaklarımızı sizlere yüz yüze anlatma fırsatı buluyoruz. Büyükşehir yasasının sorunlarını, eksikliklerini bilerek aday olduk ve geçen iki yıllık sürede bahane üretmeden hizmet ürettik. Muğla gibi 13 bin 247 kilometrekare alan içinde, 908 bin gibi dağınık nüfusun yaşadığı ilimizde vatandaşlarımızın daha çağdaş bir şehirde yaşaması için çalışıyoruz. Muğla’ya 2014-2015 yılı içerisinde araç, gereç, malzeme giderlerimizle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptık. Yatağan ilçemize de 11 Milyon 803 bin liralık yatırım yaptık. 2016 yılında Muğla geneline 410 Milyon 218 bin liralık yatırım öngörüyoruz. Yatağan ilçemize de 16 Milyon 797 bin liralık yatırım yapacağız.

Muğla’da kapatılan köyler ve beldeler ile 551 mahalle muhtarımız var. Sizlerle Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantıları ile bir araya geliyor, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı yüz yüze anlatma fırsatı buluyoruz. Sizler de sorularınızı daire başkanlarımıza sorma fırsatı buluyor, mahallerinizde vatandaşlarımızı doğru bilgilendirebiliyorsunuz. Muğla’da sizlerle büyük bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi eksikliklerimiz olacaktır. Aciliyet ve önem sırasına göre ayrım gözetmeden bütün vatandaşlarımıza, mahallerimize hizmet götürüyoruz. Daha düzenli, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çalışıyoruz. Sizlerin bir teşekkürü, bir sağ olun demesi bizler için en büyük ödül. Toplantı öncesi Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Santral Direktörü Serdar Toprak, Maden Direktörü  Yüksel Akın’ı ziyaret ettik yapılmakta olan ve yapılacak çalışmalar hakkında çok önemli bilgiler aldık kendilerine çok teşekkür ediyorum ayrıca Yatağan Belediye Başkanımız bize çok güzel ev sahipliği yaptı emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum yatırımlarımız devan edecek.” Diye konuştu.

Toplantı daha sonra MUSKİ daire Başkanı, Ulaşım Daire Başkanı, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Fen İşleri Amiri ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı tarafından yapılan sunumlarla devam etti. Muhtarların sorun ve sıkıntıları dinlendi not alındı.

 

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.