Yatağan tarihi ile kalkınacak”

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, 14 Eylül’de Stratonikeia’da gerçekleştirilecek olan Türk-Yunan Dostluk Konseri’ne bütün vatandaşları davet ederken, Yatağan’ı yer altı ve yerüstü zenginlikleri ile uluslar arası...

Yatağan tarihi ile kalkınacak”

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, 14 Eylül’de Stratonikeia’da gerçekleştirilecek olan Türk-Yunan Dostluk Konseri’ne bütün vatandaşları davet ederken, Yatağan’ı yer altı ve yerüstü zenginlikleri ile uluslar arası alanda tanıtmak istediklerini, Yatağan’ı tarihi ile birlikte kalkındırmak istediklerini söyledi.

Yatağan Belediyesi tarafından 14 Ekim’de dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik tiyatrosunda düzenlenecek ‘Türk-Yunan Dostluk Konseri’ öncesi basın toplantısı düzenleyen Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Muğla’nın deniz, kum ve güneş turizmi ile kısıtlı olan turizm sezonunu kültür turizmi ile daha uzun sürece yaymak için çalıştıklarını açıkladı.

“Turizm tek ayak üstünde”

Başkan Işık, Yatağan’ın yer altı ve yerüstü zenginliklerinin tanıtımı için çaba harcadıklarını belirterek “Deniz, kum ve güneş turizmi ile turizm sezonu 6 ayla sınırlı kalmaktadır. Turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak, turizmin kültür, sanat ve ekonomideki yerini arttırmak hedeflerimiz arasında. Şu haliyle Muğla’da turizm tek ayak üstüne basan topal bir görünümdedir. Elimizdeki var olan kültür, doğa ve tarih gibi değerlerimizi tanıtıp, gün yüzüne çıkardığımız zaman inanıyorum ki, Muğla’daki turizm iki ayakları üzerinde dengeli durabilecek ve 12 aya yayılmış olacaktır” dedi.

“Antik değerlerimizi tanıtacağız”

Başkan Işık, Yatağan’ın yer altında ve yer üstünde antik değerlere sahip olduğunu belirterek, “Dünyanın en büyük beyaz antik mermer kenti, siyasi merkez Stratonikeia, yine en büyük dini merkez Lagina Yatağan’da bulunmaktadır. 2005 yılında Muğla İl Genel Meclisi tarafından onaylanan Türkiye’nin ilk olarak gündeme taşınan ‘Yatağan Jeopark’ projesi ve bu tarihi kentlere bağlanan kültür ve kutsal yolun tamamlanması ile Dünyanın ilk büyük örnek kültür projesi Yatağan’da oluşmuş olacaktır. Yatağan Belediyesi olarak hedefimiz Yatağan’ı tarihi ile kültürü ile ve ekonomik boyutu ile tüm dünyaya tanıtmak. ” diye konuştu.

“Uluslar arası ilişkileri önemsiyoruz”

Yatağan ve Muğla’nın kültür turizminden yeteri derecede pay alabilmesi için uluslar arası ilişkilere büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Işık, “Yukarıda saydığım tüm bu değerlerin uluslar arası alanda tanıtılması için ilk adımı 14 Ekim’de atıyoruz. Bu tarihte Belediye olarak düzenlediğimiz ‘Türk-Yunan Dostluk Konseri’ ile öncelikli olarak karşı kıyımızda bulunan Yunan adaları ile ortak bir konser düzenledik.  Vatandaşlarımızı bu dostluk konserine bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.