Yatağan okulları ISO 9001 Belgeli olacak

Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezi ve bağlı birimlerde eğitim veren toplam 42 okulu Avrupa Birliği standartlarına taşımak amacıyla ‘AB Yolunda Kaliteli Okullar’ adlı projeye imza attı.GEKA destekli olarak uygulanacak...

Yatağan okulları ISO 9001 Belgeli olacak

Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezi ve bağlı birimlerde eğitim veren toplam 42 okulu Avrupa Birliği standartlarına taşımak amacıyla ‘AB Yolunda Kaliteli Okullar’ adlı projeye imza attı.

GEKA destekli olarak uygulanacak olan proje sonunda hedef ilçede eğitim veren okulları ISO 9001 kalite belgesi sahibi yapmak. Yatağan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘AB Yolunda Kaliteli Okullar Projesi’ için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü arasında anlaşma sağlanırken, Yatağan Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal ile bir araya gelen Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven proje hakkında bilgi verdi.

Yatağan’daki bütün okulları ISO 9001 belgeli yapmak adına önemli bir adım atıldığını belirten Kaymakam Tanrıseven proje hakkında; “Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan proje GEKA tarafından destekleniyor. Amacımız Avrupa Birliği yolunda kaliteli okullar meydana getirmek.

Proje kapsamında bütün okul idarecilerimiz 17-26 Haziran tarihleri arasında eğitime alınacak ve kalite standartlarının yükseltilmesi için bilgilendirmeler yapılacak. Amacımız 1 yıl gibi kısa bir sürede pek çok okulumuzu ISO 9001 belgesi sahibi yapmak ve Avrupa Birliği yolundaki okullarımızda standartları yükseltmek. Zaten okullarımızın sınıflardaki öğrenci sayısı bakımından özel okullardan farkı yok. Ancak proje sayesinde daha kurumsal bir düzen oturtmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarını özenle sürdüren Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyoruz” dedi.

Yatağan Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal ise; “Sayın Kaymakamımızın eğitime verdiği önemin farkındayız. Her zaman olduğu gibi bu konuda da kendisinin büyük desteği var. Rahat bir ortamda çalışmanın verdiği huzurla eğitim sistemimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle öğrenci, veli, öğretmen ve okul idarecilerimizle devamlı olarak diyalog içerisindeyiz. ‘AB Yolunda Kaliteli Okullar Projesi’ne destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ayrıca, Yatağan’da ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi’ne sahip okul bulunmadığı da öğrenilirken, proje sonunda; eğitime katılan bütün idarecilerin ISO 9001: 2008 KYS Kalite Uzmanı Sertifikası almaya hak kazanması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ISO 9001 sisteminin kurulması, İlçe Milli Eğitime bağlı okulların 1 yıl içerisinde yüzde 70’inde ISO 9001 sisteminin kurulması, okulların 1 yıl içinde yüzde 25’inde ISO 9001 belgelendirmesinin yapılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.