YATAĞAN MÜFTÜLÜĞÜNDEN LOKMA HAYRI VE MEVLİT

Yatağan’da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla Merkez cami önünde lokma hayrı yapıldı, dualar okundu ardından cami içinde kuran ve mevlit okundu.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri...

YATAĞAN MÜFTÜLÜĞÜNDEN LOKMA HAYRI VE MEVLİT

Yatağan’da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla Merkez cami önünde lokma hayrı yapıldı, dualar okundu ardından cami içinde kuran ve mevlit okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Vefa temasıyla geçtiğimiz gün başlamıştı.

Çarşamba günü de etkinlik, dolaysıyla Merkez cami önünde lokma hayrı yapıldı, dualar okundu ardından cami içinde kuran ve mevlit okundu.  Burada ki etkinliğe, Yatağan belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Jandarma Komutan Vekili J. Başçavuş Mehmet Akyavuz, Emniyet müdür vekili Emre Arslan ve diğer görevliler katıldı.

Emekli imam Mehmet Topaloğlu tarafından yapılan anlamlı duanın ardından konuşan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi şunları söyledi:

“2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Yatağan İlçe Müftülüğü olarak bugün merkez Aşağı Camii önünde, ebediyete intikal eden bütün Din Görevlileri ve Cami Cemaatimiz için Lokma hayrı yapıyoruz. Daha sonra kuran ve mevlit okuyacağız. Ben bu etkinliğimize katılan, Yatağan belediye Başkanı Mustafa Toksöz’e, daire amirlerime, din görevlilerine cemaatimize,  çok teşekkür ediyorum.”

Yatağan belediye Başkanı Mustafa Toksöz’de yapığı konuşmada, “Öncelikle tüm milletimizin 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, ‘Camiler ve Din Görevlileri Vefa Haftasını kutluyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyerek birliğimizi kardeşliğimizi pekiştiren İlçe müftülüğümüzü tebrik ediyorum. Allah kabul etsin. Bende bu güne kadar İlçemiz halkına hizmet etmiş din görevlilerimize şükranla anıyor vefat edenlere Allahtan Rahmet diliyorum” dedi.

MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.