Yatağan Madende 33 yıllık gelenek

Türkiye Kömür İşletmelerinde(TKİ) bünyesindeki tüm maden işletmelerinde 1984 yılından bu yana, dekapaj(hafriyat) sezonuna girerken sürdürülen kurban kesme geleneği, özelleşme sonrası aynı işyerlerinde devam ettiriliyor. Kış...

Yatağan Madende 33 yıllık gelenek

Türkiye Kömür İşletmelerinde(TKİ) bünyesindeki tüm maden işletmelerinde 1984 yılından bu yana, dekapaj(hafriyat) sezonuna girerken sürdürülen kurban kesme geleneği, özelleşme sonrası aynı işyerlerinde devam ettiriliyor. Kış mevsimi koşullarında dekapaj yapılamadığı için, madencilikte, Nisan ayı dekapaj sezonunun başlangıcı olarak kabul ediliyor ve sezonun hatasız-kazasız geçmesi için işçilerin de katılımıyla kurban kesme törenleri düzenleniyor.

Bereket Enerji Grubuna ait Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Maden Direktörlüğünde kurban kesme töreni Eskihisar açık ocak işletmesine ait park sahasında gerçekleştirildi. Kurban kesme törenine Maden Direktörü Yüksel Akın, Termik Santral Direktörü Serdar Toprak, Santral Müdürü Ali Değirmencioğlu, Maden - İş Yatağan Şube Başkanı Osman İlhan, Tes - İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ile santral ve kömür ocağı çalışanları katıldı.

Maden işyerlerinde her yıl dekapaj sezonuna girerken Nisan ayında kurban kesildiğini belirten Maden Direktörü Yüksel Akın şunları söyledi: “Bu, işyerlerimizde eskiden beri sürdürülen bir gelenektir. Kurban kesmekteki amacımız, ocaklarımızda kömür üzerindeki toprak tabakası alınırken veya kömür çıkarırken, iş kazalarının yaşanmaması, sağlık ve güvenlik içinde çalışmaların sürdürülmesidir. Bizim kültürümüzde, kazaların olmaması için kurban kesilmesi bir gelenektir. Biz kültürel anlamda bu adeti yerine getirirken diğer yandan işyerlerimizde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almaktan da geri kalmayacağız. Bizim için önemli olan çalışanlarımızın güvenliğidir. İşyerlerimizde iş güvenliği tedbirlerinin eksiksiz yerine getirilmesi için çaba gösteriyoruz. Çalışmalarından dolayı, tüm işçilerimize teşekkür ediyorum. Hepinize, iş kazasız günler dilerim.”

Dekapaj sezonu açılışında bir konuşma yapan Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Osman İlhan, “Geleneksel sezon açılışımızda kurbanımızı keseceğiz ama iş güvenliği önlemlerinin de eksiksiz uygulanmasından ödün vermemeliyiz” diyerek şunları söyledi: “Önce tedbirimizi alacağız sonra tevekkül edeceğiz. İş güvenliği önlemlerini almadan ‘Allah Korur’ demek olmaz. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalarda, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine uyarak çalışmanızdan dolayı siz üyelerimize ve bu önlemleri alan Maden Direktörlüğümüze teşekkür ederim. Dileğimiz Dekapaj sezonunun çalışanlarımız açısından kazasız ve güvenlik içinde geçmesidir.”

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.