Yatağan Kütüphanesi teknolojiye direniyor

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, internet kullanımının kütüphanelere olan ilgiyi azaltmasına rağmen, Yatağan Belediye Kütüphanesi’ne kayıtlı 1400 kişinin olduğunu belirtti ve kütüphanelerin teknolojiye direndiğinin...

Yatağan Kütüphanesi teknolojiye direniyor

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, internet kullanımının kütüphanelere olan ilgiyi azaltmasına rağmen, Yatağan Belediye Kütüphanesi’ne kayıtlı 1400 kişinin olduğunu belirtti ve kütüphanelerin teknolojiye direndiğinin altını çizerek; “Kütüphane kültürü yaşatılmalı” dedi.

Türkiye’de 1964 yılından bu yana Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphaneler Haftası’nın 49.’su nedeniyle Yatağan Belediye Kütüphanesi ziyaretçi akınına uğradı. Yatağan’da eğitim veren Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileriyle Kütüphane’de bir araya gelen Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık yaptığı açıklamalarla kütüphanelerin önemine değindi.

İnternet kullanımının artmasıyla kütüphanelere olan ilginin azaldığına vurgu yapan Başkan Işık; “İnternetin büyük bir kolaylık olduğunu kabul etmek lazım ancak bu kolaylık hazır bilgilerle, araştırma isteğini köreltiyor. Buna rağmen Yatağan Belediye Kütüphanesi’nden aktif olarak faydalanan 1400’ün üzerinde kayıtlı üyemiz var. 9000’in üzerinde kitap sayısıyla bir hazine niteliği taşıyan kütüphanemizde 3 personel görev yapıyor. Bütün halkımız istediği zaman kütüphanemizden faydalanabilir ve öğrencilerimiz ödevlerini burada yapabilir. Ayrıca bu konuda okullarla işbirliği yaparak okullarımızın ihtiyaçlarını da gidermekteyiz. Kapımız herkese açık. Öğrencilerimiz ve okullarımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü ihtiyaçlarında kapımızı çalabilirler. Önce eğitim. Çünkü geleceğimize yön verecek olan öğrencilerimizin gereken eğitimi almaları şart. Bu vesileyle bütün kitap sevdalılarının Kütüphaneler Haftası’nı kutluyorum” dedi ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine kitap hediye etti.

Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine eşlik eden öğretmen Yıldız Yılmaz da kitap okuma alışkanlığının, internet kullanımının gölgesinde kalmaması için bazı projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bu gibi projelerin ilçe genelinde uygulanması gerektiğini belirten Yıldız Yılmaz; “Bir süredir yürüttüğümüz ‘Ben, Babam ve Kitaplarım’ adlı bir proje var. Proje kapsamında okulumuzda öğrencilerimize dağıttığımız kitapları babalarının kendilerine okumasını istiyoruz. Projenin amacı hem çocukların kitap sevgisini şimdiden kazanması hem de velilerimizin kitap okumanın verdiği tadı hatırlaması. Projeden beklediğimiz reaksiyonu aldığımızı söyleyebilirim. Öğrencilerimizin kütüphaneye geldiklerinde meraklı gözlerle etrafa bakması sevindirici. Ayrıca Belediye Başkanımız Hasan Haşmet Işık’ın da bizleri burada karşılaması mutluluk verici ve öğrencilerimiz için önemli. Kütüphaneler haftasını en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

Ayrıca, Kütüphaneler Haftası nedeniyle Yatağan’da eğitim veren diğer pek çok okul öğrencilerinin de Yatağan Belediye Kütüphanesi’ne akın ettiği öğrenildi.

Bu haber toplam 275 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.