Yatağan Jandarmasında servislere denetim

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, ilçe genelinde öğrenci servis araçlarına yönelik yaptığı denetim ve kontrolleri sıklaştırdı.Bu denetimlerden biriside Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesi...

Yatağan Jandarmasında servislere denetim

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, ilçe genelinde öğrenci servis araçlarına yönelik yaptığı denetim ve kontrolleri sıklaştırdı.

Bu denetimlerden biriside Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesi okulunun bahçesinde, yapıldı. Jandarma ekipleri, uygulamada, öğrenci servis araçlarını denetim formuna göre kontrol ederek, eksiklikleri olup olmadığını denetledi.

Trafik timleri, mevzuatta bulunan sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığını, fazla öğrenci alıp almadığını, servise öğrenci dışında yolcu alıp almadığı, aracın lastiklerinin sağlıklı olup olmadığını, farların tamamının yanıp yanmadığını, öğrencilerin biniş ve inişleri sırasında 'dur' yazılı lamba kullanılıp kullanılmadığı, koltuklarda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı, okul taşıtı ibaresi yazıp yazmadığı gibi formda yer alan bilgileri kontrollerinde inceleyerek mercek altına aldı.

Kurallara uymayan servislerin sürücülerine, denetimler sırasında cezai işlem uygulandı.

Uygulamada, öğrenci servis sürücülerinin uyması gereken kuralların altı çizilirken, bu tür denetim ve kontrollerin süreceği belirtildi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.