YATAĞAN İLÇE BAŞKANI KEMİKSİZ: “BU KARAR NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP KARARIDIR”

MUSTAFA AKTAŞCHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, Belediye meclisinde Merkez mahalleler dışındaki 44 mahallenin kırsal mahalle olarak belirlenmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Başkan Kemiksiz, “Yatağan Belediyesi...

YATAĞAN İLÇE BAŞKANI KEMİKSİZ:  “BU KARAR NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP KARARIDIR”

MUSTAFA AKTAŞ

CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, Belediye meclisinde Merkez mahalleler dışındaki 44 mahallenin kırsal mahalle olarak belirlenmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Başkan Kemiksiz, “Yatağan Belediyesi merkez dışında kalan mahalleleri kırsal yapmaya çalışarak sorumluluklarından kurtulmaya çalışmaktadır” dedi.

Kemiksiz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Merkez mahalleler dışındaki 44 mahallenin kırsal mahalle olarak belirlenmesine ilişkin meclis gündemine gelen, Millet İttifakı meclis üyelerimizin red oyu kullandığı karardan sonra meclis üyelerimizin hedef tahtası haline getirilmek istendiğini üzülerek görmekteyiz. Bu kararla ilgili olarak neden red oyu verildiği konusunda kamuoyunu aydınlatmamız zorunlu hale gelmiştir. Yatağan Belediyesi merkez dışında kalan mahalleleri kırsal yapmaya çalışarak sorumluluklarından kurtulmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda Yatağan'ı yönetemediğini ilan etmektedir. Yönetemiyorsanız size bazı sorumluluklar yükleyen koltukları boşuna işgal etmemenizi öneririz. Cumhur ittifakının almış olduğu bu karar ne şiş yansın ne kebap kararıdır. Bu kararın yasal mevzuatlar sebebiyle Büyükşehir Belediyesi nezdinde kabul görmeyeceğini bile bile, dönerse Büyükşehirden dönsün anlayışı ile topu taca atmak, 44 mahalleye haksızlıktır.”

“YASALARA UYGUN DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Büyükşehir Belediyesinin  29.01.2021 tarihli "Eski Beldeler, eski mücavir sınırı içindeki yerlerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı olan yerler, Belediye başkanlığı tarafından gönderilen 15 bölgeye ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının başladığı alanların kırsal mahalle olarak tespit edilmemesi "ne ilişkin yazısına rağmen ve yasal düzenlemelerin kırsal mahalle tespitine ilişkin kriterlerine rağmen böyle bir karar alınmış olması politiktir. Yasa tanımamazlıktır. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Meclis üyelerimiz yasaya uygun bir komisyon raporu oluşturulması amacıyla yasal dayanağı olmayan bu öneriye red oyu kullanmıştır. Ayrıca şimdiye kadar kırsal mahalle belirlemesi yapan Menteşe, Köyceğiz, Ula ve Kavaklıdere belediyelerinin ilçe belediye meclislerinde, kırsal mahalle tespiti, yönetmeliğe uygun bir şekilde sunulmuş, Büyükşehir Belediyesinin politik amaçlar gütmeksizin raporları yönetmeliğe uygun şekilde onaylanmıştır. Bizi yakın Kavaklıdere ilçesi bile yasaya uygun bir şekilde kırsal mahalleleri belirlerken siz neyi kıstas aldınız bilmek isteriz. (Kavaklıdere'de ise Çamlıbel, Çamlıyurt, Çatak, Çavdır, Derebağ, Kurucuova, Nebiler, Ortaköy, Salkım ve Yeşilköy mahallelerinin kırsal mahalle statüsüne geçtiği bilgisi alındı.) Büyükşehir belediyesine alelacele gönderilmiş ve yasaya uygun olmadığı için dönecek bir kararla Yatağan'ın zamanın çalınmasını kabul etmiyor ve herkesi hukuk devletinde yaşamanın gerekliliğiyle yasalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Yasal mevzuatlara uygun bir şekilde bu konunun meclis gündemine gelmesi durumunda destekçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.”

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.