Yatağan, Doğalgaza kavuştu

Vatandaşlara yaşam alanında büyük kolaylık sağlayan doğalgaz Muğla da ilk olarak Yatağan İlçesinde kullanılmaya başladı.Doğalgaz Muğla merkez Menteşe, Yatağan, Ula İlçeleri ve Bayır Mahallesi olmak üzere 4 yerleşim alanına...

Yatağan, Doğalgaza kavuştu

Vatandaşlara yaşam alanında büyük kolaylık sağlayan doğalgaz Muğla da ilk olarak Yatağan İlçesinde kullanılmaya başladı.

Doğalgaz Muğla merkez Menteşe, Yatağan, Ula İlçeleri ve Bayır Mahallesi olmak üzere 4 yerleşim alanına verilecek. Muğla’da ilk doğalgazın verileceği yer olan Yatağan İlçesinde,  edinilen bilgilere göre Konak, dere, Akyol ve Cumhuriyet Mahallelerinde bin 260 ev ve iş yeri hafta sonunda doğalgaz kullanmaya başladı.  Yatağan İlçesinde toplamda 3 bin 800 ev iş yeri kurum kurulaş doğalgazdan faydalanacak.

Doğalgaz ihalesini alan Akmercan firması Bölge Müdürü Serdar Kaplanoğlu, ilçede sık doğalgaz konusunda bilgilendirme toplantıları düzenledi. Slayt ortamında yapılan Toplantılarda; doğalgaz nedir, nasıl kullanılır, hangi ülkelerden gelir,  kaçak durumunda ne gibi önlemler alınmalı,  kullanılmaya başlandığında  izlenecek yöntemler konusunda geniş bilgi sunuldu. Muğla doğalgazının lisans ihalesini 15 Kasın 2012 tarihinde Enerji piyasası Denetleme Kurulunda yapılmıştı.   Firma 5 yıl içersinde çalışmaları tamamlayarak 30 yıl süreyle hizmet verecek.

Yetkililer Yatağan ilçesine  hafta içinde bir açılış töreni yapılacağını bildirdi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.