Yatağan, Cumhuriyeti coşkuyla kutladı

Yatağan’da Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 93. yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görkemli bir şekilde kutlandı.Yatağan İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Cuma günü 12.45 de Anıt’a çelenklerin sunulmasıyla...

Yatağan, Cumhuriyeti coşkuyla kutladı

Yatağan’da Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 93. yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görkemli bir şekilde kutlandı.

Yatağan İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Cuma günü 12.45 de Anıt’a çelenklerin sunulmasıyla başladı. Buradaki törene Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Cumhuriyet Savcısı, Tuncel Bingöl daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel ve tüzel kuruluşlar, Gaziler, okullar ve vatandaşlar katıldı. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

Kutlamalar Cumartesi günü Kaya Köstepen Şehir Stadyumu’nda devam etti. Şehir stadyumunda yapılan törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan yaptı. Özkan; ‘Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 93. yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama için katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Güzel yurdumuzu 93 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları işgalden kurtardı ve Cumhuriyetimizi kurdu. Cumhuriyetimiz halkımızın he kesimini eşit olarak kucaklamıştır. Ancak bazı iç ve dış hainler cumhuriyetimizi yıkmak için çaba sarf etmektedir. Bu yüce millet bu hainleri hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Ben Cumhuriyetimizin kurcusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmetle anıyor şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun’ dedi.

Günün önemi ile ilgili Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Gösteriler yapıldı. Yatağan spor atıcılık kulübü takımının, ASFAD halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izalendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Cumhuriyet Savcısı, Tuncel Bingöl tarafından verildi. Buradaki Törenler tören geçişi ile sona erdi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.