Yatağan Çocuk Şenliği sona erdi

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği´nin işbirliğinde tüm Türkiye´deki ilk ve ortaokullarda hayata geçen Geleneksel Çocuk Oyunlar Şenliği, Yatağan Kapalı Spor Salonu’nda yapılan...

Yatağan Çocuk Şenliği sona erdi

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği´nin işbirliğinde tüm Türkiye´deki ilk ve ortaokullarda hayata geçen Geleneksel Çocuk Oyunlar Şenliği, Yatağan Kapalı Spor Salonu’nda yapılan yarışmalar madalya ve kupa töreniyle sona erdi.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çocukları teknolojinin sunduğu olanakların olumsuz etkilerinden korumak, bu eski oyunlara sahip çıkarak, kültürel değerleri, gelenek ve görenekleri yaşatmak, çocukların bu oyunları oynayarak daha sağlıklı ve mutlu olmalarına yardımcı olmak amacıyla hayata geçen projede "Yağ Satarım Bal Satarım, Tombik, Mendil Kapmaca, Kaleli Yakan Top" gibi geleneksel oyunları, çocuklara öğretiliyor.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.