Yatağan CHP’den yol açıklaması

Yatağan İnönü Bulvarı üzerinde başlayan yol çalışması ile ilgili olarak Yatağan CHP İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.Mustafa AktaşYatağan İnönü Bulvarı üzerinde başlayan yol çalışması...

Yatağan CHP’den yol açıklaması

Yatağan İnönü Bulvarı üzerinde başlayan yol çalışması ile ilgili olarak Yatağan CHP İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Mustafa Aktaş

Yatağan İnönü Bulvarı üzerinde başlayan yol çalışması ile ilgili olarak Yatağan CHP İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Belirtmek isteriz ki, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin her yerinde olduğu gibi Yatağan’da da yapılacak olan her türlü yararlı işin yanındadır” denildi.

Yol ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlçemiz için önemli bir nokta olan İnönü Bulvarı’nın yapım çalışmasına 8 Eylül 2020 tarihi akşam saatlerinde başlandığını tüm Yatağan Halkı gibi biz de bir anons ile öğrendik. Öncelikle belirtmek isteriz ki; Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin her yerinde olduğu gibi Yatağan’da da yapılacak olan her türlü yararlı işin yanındadır. Asıl önemsediğimiz konu ilçemizin gelişimidir ve bu doğrultuda herkesle ortak hareket edebileceğimizi defalarca beyan ettik. Bu konudaki duruşumuz ve düşüncelerimiz nettir. Karayollarının Yatağanımıza yapmakta olduğu bu çalışma içinde aynı duruşu göstermekteyiz. İnönü Bulvarı konusundaki uyarılarımızı da bu bilinçle yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda tüm Yatağan Halkı gibi bizimde kafamızda giderilmeyi bekleyen şüpheler ve cevaplanması gereken sorular vardır. Ayrıca Belediye Başkanının yaptığı açıklamayı şaşkınlık ve hayretle okuduk. İlçe Başkanları ve STK temsilcilerinin davet edildiği toplantıya katılmadığımız iddia edilmiştir. Ancak toplantı günü saat 11:00 sularında sözlü olarak “Saat 14:00’te Toplantı Olacağı” tarafımıza bildirildi. Önceden planlanan önemli bir toplantı nedeniyle o günkü toplantıya katılamayacağımız bildirilmiştir. Kentimizi bu denli ilgilendiren, şehrimizin geleceğini belirleyecek önemli bir konu için neden üç saat önceden bilgi verilmiştir? Bu davet bir yıl önce sadece bir kez olmak üzere yapılmıştır. Son bir yıl içerisinde başka toplantılar yapılmışsa da tarafımıza davet gelmemiştir. Bunun iyi niyetli bir yaklaşım olup olmadığını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz”

“ATATÜRK’ÜN FOTOĞRAFINI MAKAMINDAN İNDİREREK KARİYERİNE CHP’LİLERİ DIŞLAYARAK DEVAM ETME KARARI ALMIŞTIR”

Açıklamanın devamı ise şu şekilde: “Belediye Başkanının yine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ‘Amcam Ünal Toksöz tarafından dikilen ağaçlar kurumuştur’ demektedir. Ancak sayın başkanı şehrimizin yakın tarihini iyi incelemeye davet ediyoruz. Bahsi geçen eski belediye başkanımız Sayın Dr. Ünal Toksöz döneminde böyle bir bulvar bulunmamaktadır. Bahsi geçen ağaçlar 1965-1968 yılları arasında Sayın Ünal Toksöz döneminde değil, Sayın Ahmet Necati Özdemir Başkanlığı döneminde dikilmiştir. Belediye Başkanı söz konusu açıklamalarda, İnönü Bulvarı’nın yapımının belli kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade etmiş ve ‘böylesine önemli bir hizmette destek olunması gerekirken daha düne kadar bulvarı yapamayacak diyenler’ ifadesini kullanmıştır. Bu konuyu saptırmaktan ve algı operasyonu yapmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Bizlerin hiçbir zaman yapamayacaklar ya da yapamazlar gibi bir ifademiz olmamıştır.Bırakın yapamazlar demeyi, Karayollarına ait İnönü Bulvarı’nın bir an önce yapılması için TBMM nezdinde Cumhuriyet Halk Partisi Muğla milletvekillerimiz gerekli girişimlerde bulunmuş ve açıklamalarıyla bu konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışmıştır. Yani Yatağan’ı hangi partinin yönettiğine bakmaksızın, bu bulvarın yapılması için destekte bulunulmuş ve adımlar atılmıştır. Bu açıklamalar gerek TBMM kayıtlarında gerekse ulusal ve yerel basında kendine yer bulmuştur. Açıklamada yer alan “söz konusu kişiler son seçimlerde uğradıkları büyük hezimetin kıskançlığı ile karalama kampanyası yapmaya çalışmaktadırlar” ifadesi de üzücüdür. Öncelikle geçmişte seçilen belediye başkanlarının bir teamülü vardı. Seçildikten sonra çıkıp seçim sonrası “artık rozetimi çıkardım kenara koydum. Bundan sonra her kesimin belediye başkanıyım” derler ve büyük oranda bunu yapmaya ve her kesimden kesime hizmet etmeye gayret ederlerdi. Ancak belediye başkanının şu ana kadar ki tutumu böyle bir niyeti olmadığı gözükmektedir. Ayrıca sayın başkanın seçimlerde seçmene vaat olarak sunduğu İnönü Bulvarı projesine bağlı kalıp kalmayacağının da takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Seçimler kazanılır veya kaybedilir. Bu demokrasinin bir gereğidir. Bu coğrafyaya demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş herkes bu yenilgiyi olgunlukla kabul etmiştir. Ancak görülen o ki; Belediye Başkanlığı kariyerine ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını makamından indirerek başlayan sayın başkan, geri kalan kariyerine CHP’lileri dışlayarak devam etme kararı almıştır.”

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.