Yatağan CHP’de temayül iptal edildi

Yatağan CHP Belediye Başkan Adayını belirlemek için 21 Aralık’ta yapılacak olan Temayül Yoklaması Haşmet Işık’ın dışında bütün adayların çekilmesi sonucu iptal edildi.Yatağan ilçesinde 21 Aralık tarihinde yapılacak...

Yatağan CHP’de temayül iptal edildi

Yatağan CHP Belediye Başkan Adayını belirlemek için 21 Aralık’ta yapılacak olan Temayül Yoklaması Haşmet Işık’ın dışında bütün adayların çekilmesi sonucu iptal edildi.

Yatağan ilçesinde 21 Aralık tarihinde yapılacak olan CHP Belediye Başkan aday adayları temayül yoklaması CHP Genel Merkezi Seçim Komisyonu üyeleri tarafından ‘Şartların ortadan kalkması’ nedeniyle iptal edildi.

CHP Genel merkezi Seçim Komisyon üyeleri Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Bihlun Tamaylıgil imzası ile CHP Yatağan ilçe başkanlığına gönderilen yazıda, 8 aday adayından 7’sinin aday adaylığından çekilmesi nedeniyle eğilim yoklaması şartlarının ortadan kalktığı gerekçesi ile 21 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasının iptal edildiği açıklandı.

Yatağan CHP İlçe Başkanlığına gönderilen yazıda, “Yatağanda ilçede mevcut bulunan 8 aday adayından 7 kişinin eğilim yoklamasından çekilme talepleri beyan edilen dilekçeleri genel merkezimize 17 Aralık 2013 tarihinde ulaştırılmıştır. 21 Aralık 2013 tarihinde yapılacak olan eğilim yoklaması şartları, ortadan kalktığından dolayı iptali uygun görülmüştür” denildi.

Yatağan’da CHP’den Belediye Başkan aday adayı olmak için müracaat eden mevcut Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, iş adamı Mesut Günay, Avcılar Derneği Başkanı Ali Akalp, Emekli memur Muammer Özdemir, Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Ertaf Cicili, Turgut Beldesi eski Belediye Başkanı Muammer Bahçeli, Maden-İş Sendikası Eski Şube Başkanı Murat Bekem ve İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar başvuru yapmıştı. Aday adaylarından mevcut Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık haricindeki tüm aday adayları atama olmadığı iddiası ile aday adaylığından çekildiler.

Tek aday olarak kalan mevcut Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, “Genel merkezin vereceği kararı bekliyorum. Bugüne kadar her seçimde CHP örgütüne güvendim ve desteğini aldım. Geçmişte olduğu gibi bu seçimlerde de CHP örgütüne güveniyorum” dedi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.