YATAĞAN CHP NİN BULVAR TEPKİSİ DEVAM EDİYOR

Yatağan CHP İlçe Başkanlığı, İnönü bulvarında yapılan yenileme çalışması sonu oluşan yolun durumuna tepki göstererek bir basın açıklaması daha yaptı.CHP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Defalarca...

YATAĞAN CHP NİN BULVAR TEPKİSİ DEVAM EDİYOR

Yatağan CHP İlçe Başkanlığı, İnönü bulvarında yapılan yenileme çalışması sonu oluşan yolun durumuna tepki göstererek bir basın açıklaması daha yaptı.

CHP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Defalarca kez uyarı yaptığımız, basın açıklamalarıyla durumu izah ettiğimiz İnönü Bulvarı hakkında bir kez daha açıklama yapmak zorunluluğu hissediyoruz. Böyle giderse çok kez daha açıklama yapmak zorunda kalacağız gibi gözüküyor. Çünkü duyması gereken kulaklar sağır, görmesi gereken gözler kör’ şeklinde belirtildi.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve küçük bir kızımızın vefatıyla sonuçlanan kaza ne yazık ki tüm Yatağan halkında büyük bir üzüntü yarattı. Konuyla ilgili ilçe başkanlığı açıklamasında ‘Yatağan Belediyesi, artık tüm facialardan sonra iktidar için klasikleşen acının siyaseti olmaz söylemine sarılmaya devam etsin. Biz tam tersini düşünüyoruz. İhmaller sonucu oluşan ve toplumu etkileyen acılar hem toplumun hem siyasetin konusudur. Sorumlulara hesap sormak da vicdanımız rahat çünkü biz bu acılar yaşanmadan bu yolda can ve mal güvenliğinin olmadığını her basın açıklamamızda dile getirdik. Milletvekillerimiz defalarca kez konuyu meclis gündemine taşıdı. Perşembe’nin gelişi çarşambadan belliydi. Sayın belediye başkanını bir kez daha ikaz ediyoruz. Bu yol Yatağan’ın göbeğinde hem insan hem de araç geçişinin çok yoğun olduğu bir yoldur. Bu yol Yatağan’ı ışıklı şehir olarak anılmaktan kurtardım ışıkları azalttım diye övünülecek bir yol değildir. Üstelik ne bir üst ne bir alt geçit var. Yatağan halkı karşıdan karşıya geçerken köşe kapmaca oynar hale geldi. Her gün sayısız maddi hasarlı kazanın yaşandığı bu yolda daha büyük acıların tekrarlanmaması için lütfen gerekli önlemleri alınız’ şeklinde açıklamada bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, ‘Tüm Yatağan halkından projesini gizleyerek karayollarına yaptırdığınız yolunuzda inat etmeyip, Yatağan halkının ve esnafının da fikirlerini alarak bu yolu tekrar projelendiriniz. Su basan dükkanlardan, bir türlü akmayan trafikten, Yatağanlı hemşerilerimizin güçleşen hayatından, kavşak düzenlemelerinizle büyük ölçüde düşen esnafın işlerinden söz etmiyoruz bile’ ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasında ayrıca küçük kızın vefatıyla ilgili olarak, ‘aracıyla seyir halindeyken üstelik yüzde yüz sürücü hatası olduğu mahkeme kararıyla kesinleşmiş çok değerli sanatçımız Barış Akarsu’nun kazası ile küçücük bir kızımızın yol yapım çalışmaları esnasında ortaya çıkan ihmallerden kaynaklı karşıdan karşıya geçerken yaşamış olduğu kazayı aynı kefeye koyup karşılaştırma yapmak ancak size yakışırdı. Bu üzücü kazada yaşamını yitiren küçük kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Yatağan halkına baş sağlığı diliyoruz. Bu tarz olayların bir kez daha yaşanmaması için mücadelemizi her platformda devam ettireceğimizi belirtmek istiyoruz’ diyerek açıklamaya son verildi.

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.